Kuyucak İlçesi'nde yaşayan Alim Koç (33), Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünden 8 yıl önce mezun oldu. Atanamadığı için bunalıma giren Koç, 'dışarı çıkıyorum' diyerek 6 gündür önce evinden ayrıldı. Geri dönmemesi ve yakınlarının da telefonla kendisine ulaşamaması üzerine durum, polis ve jandarma ekiplerine bildirildi. Akut ekiplerininde destek verdiği arama-kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Dün saat 16.30 sıralarında portakal bahçesini sulamaya giden bir çiftçi, ağaçlar arasında erkek cesedi gördü. Durum, polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler, öldüğü belirlenen kişinin kayıp olan Alim Koç olduğunu tespit etti. Cesedin 6 günlük olduğu, her iki bileği ile şah damarında kesi yarası bulunduğu belirtildi. Emekli öğretmen olan ailenin iki çocuğunun küçüğü Alim Koç'un cesedi, olay yerine gelen öğretmen ağabey Adem Koç tarafından da teşhis edildi. Yapılan incelemenin ardından Koç'un cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Oğlunun ölüm haberini alan ve üzüntü yaşayan anne Nuray Koç ve felçli olan baba Yaşar Koç, "8 yıldır atama bekliyordu psikolojisi bozuldu tedavi görüyordu" dedi.

BİR YIL ÖNCE DE BİLEKLERİNİ KESMİŞ

Cesedi bulunan Alim Koç'un mahalle arkadaşı Adnan Gündüz, "Geçen yıl bileklerini kesip ilaç içmişti. 8 yıldır atama bekliyordu, psikolojisi bozulmuştu. Geçen yıl kurtarmıştık, ama bu sefer bulamayalım diye buraya gelip intihar etmiş. En son çarşıdaki bir berberden jilet alıp ayrılmış o zamandan beri de haber alamıyorduk" dedi.