Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik davada dün mahkeme tarafından tahliye kararı verilen 21 kişiden 13'ü hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı darbe soruşturması kapsamında yeni bir gözaltı kararı çıkardı. Ayrıca 25 Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcısı dün tahliye kararı verilen 21 kişiden 8'i hakkında bir üst mahkemeye itirazda bulundu. İtirazı kabul eden İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi söz konusu 8 kişinin yakalanmasına karar verdi.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik 26'sı tutuklu 29 sanık hakkında İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti dün, aralarında şarkıcı Atilla Taş'ın da bulunduğu 21 sanık hakkında tahliye kararı verdi. Savcılık bir üst mahkemeye başvurarak, tahliye kararı verilen sanıklardan; Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal ve Muhammed Said Kuloğlu hakkında itirazda bulundu. İtirazı kabul eden bir üst mahkeme olan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi söz konusu 8 sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

 

13 KİŞİ HAKKINDA DARBEYE TEŞEBBÜS SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTI KARARI ÇIKARILDI


Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün haklarında tahliye kararı verilen 21 kişiden 13'ü hakkında ise darbeye teşebbüs suçundan yeni bir gözaltı kararı verdi. Söz konusu isimler şöyle; Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Ali Akkuş, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyid Kılıç ve Yetkin Yıldız... Başsavcılığın talebi üzerine bu isimler hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından gözaltına alınmasına karar verildi.