Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi iskelesi açıklarında 27 Mayıs Pazar günü gece yarısı sıralarında fırtına nedeniyle alabora olan 'Belinay' isimli tekne battı. Faciadan sağ kurtulan 5 kişiden Mert Boysener'in ifadesi doğrultusunda arama çalışması başlatıldı. Bir gün sonra Kerem İncedayı'nın (27) 29 Mayıs'ta ise teknenin sahibi Volkan Çanakçı'nın (28) cesetleri, 28 metre derinlikteki batığın yakınında bulundu. Kerem İncedayı ve Volkan Çanakçı'nın cesetleri toprağa verildi.

Kayıp Mustafa Fırat Göral ile Hayri Kar'ı arama çalışmalarına bugün de devam edildi. Ayvalık ve Dikili Sahil Güvenlik Komutanlıklarına ait 2 hücumbot ile 1 helikopter denizde arama yapılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçlarının yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sualtı Arama Kurtarma dalgıçları aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Göral ve Kar'ın yakınları ise kıyıda umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Gün boyu kıyıdan ayrılmayan kayıpların yakınları, ekiplerden gelecek iyi haberi bekliyor.

FOTOĞRAFLARI BİLBOARDLARDA

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 2 kişinin öldüğü, 2 kişinin de kaybolduğu tekne faciası, Hem Ayvalık'ta, hem de Cunda adasında üzüntüye yol açtı. Ölen Kerem İncedayı ve Volkan Çanakçı ile arama çalışmaları süren Mustafa Fırat Göral ve Hayri Kar'ın fotoğrafları, hareketli reklam panosu ve bilboardlarda, 'Yastayız. Başın sağ olsun Cunda ve Ayvalık' yazısıyla birlikte gösterilmeye başlandı.