İstanbul İtalyan Lisesi öğrencisi Dila Kemerli, Gelibolu'daki Türkiye'nin ilk balık tuzlama tesisi Alaeddin Konserve'nin ortağı  babası Selçuk Kemerli'den kendisine tekne kullanmayı öğretmesini istedi. Bunun üzerine baba- kız, dün saat 18.00 sıralarında Gelibolu iskelesinden 'Dila' adlı6 metrelik yelkenli tekneleriyle denize açıldı. Hamzaköy Koyu açıklarına geldiklerinde Kemerli, teknenin dümenine kızını geçirdi. Bu sırada esen ters rüzgar nedeniyle tekne sancak tarafına yattı. Denize düşen baba-kız, bir süre tekneyi yeniden yüzdürebilmek için uğraştı. Ancak başarılı olamadı. Yakında başka bir teknenin de olmaması üzerine Kemerli, kızıyla birlikte kıyıya yüzmek istedi. Ancak, bu kez de sert rüzgar nedeniyle güçlük yaşadılar.

Boynuna asılı çantadaki telefon

Bu sırada Dila Kemerli'nin aklına boynundan hiç çıkarmadığı su geçirmez çantası geldi. Kızının çantasındaki cep telefonunu alan Kemerli, aklında kalan bazı numaraları ve '155 Polis İmdat' hattını arayıp yardım istedi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi, deniz telsizi VHF banttan baba- kızın bulunduğu yere en yakın mesafedeki 'Ay Yıldız-1' isimli alamatra tipi balıkçı teknesine ulaşmayı başardı. Tekne kaptanı Orhan Acar (45), yardım çağrısı üzerine hemen bölgeye giderek, baba- kızı kurtardı. Devrilen tekneyi de yedeğine alan Acar, Gelibolu Limanı'na getirdi.

'Yılmak yok'

Deniz tutkunu Dila Kemerli, kendilerine yardım eden tene kaptanı ve mürettebatı başta olmak üzere herkese teşekkür edererek, "Her şeye rağmen güzel bir gündü. Güzel başladı ama ben yelkenliyi kullanamayınca devrildik. Telaş yapmadık. Babam da ben de iyi yüzücüyüz. Sağ olsunlar yardıma gelip, bizi kurtardılar. Yılmak yok, yelkenli kullanmayı öğrenmekten vazgeçmeyeceğim" dedi.