İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Kız Meslek Lisesi Tekstil Bölümü mezunu olan Gülfidan Sözil, böbrek hastası olduğu için 4 yıldır haftanın 4 günü diyaliz makinesine bağlanıyor. Hayatının en güzel yıllarını diyaliz makinesinde geçiren Gülfidan, babası sayesinde tekrar hayata bağlanacak. Gülfidan için uygun böbrek bulunamayınca baba Niyazi Sözil, kızına böbreğini vermeyi kabul etti. Yapılan testlerde babayla kızının dokuları uyuştu. Önümüzdeki günlerde İzmir'de özel bir hastanede yapılacak ameliyatla babadan alınacak böbrek kızı Gülfidan'a nakledilecek.

Baba Niyazi Sözil, kızının gözleri önünde eriyip gitmesine dayanamadığını belirterek, "Kızım 4 yıldır diyalize bağlı yaşıyor. Ona uygun böbreğin çıkmasını bekledik, ancak olmadı. Ben de böbreğimi vermeyi kabul ettim. Testlerde dokular uyuşunca dünyalar benim oldu. Kızım vereceğim böbrekle sağlığına kavuşacak" dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da Sözil Ailesi'ni Kayhan Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Aileyle sohbet eden Dalbudak, ameliyatın başarı geçmesi dileğinde bulundu.