Balıkesir'de hukuk skandalı yaşandı. İcra Mahkemesi, 14 yaşındaki çocuğa, ölen babasının borcu yüzünden 3 ay hapis cezası verdi. Her şey eşi Şengül Baştürk'ten (39) boşanan Serdar Ali Makas'ın (42) geçen Şubat'ta kalp krizinden ölmesi sonucu patlak verdi. Makas'tan, 14 yaşındaki oğlu Serkan'a borçları miras kaldı!

BORÇLARI ÖDEDİ

Şengül Baştürk, eski eşinin yasal mirasçısı olan oğlu Serkan'ın zarar görmemesi için bankaların tek tek kapısını çaldı ve ölen eşinin borcu olup olmadığını sordu. Baştürk, birkaç bankadan çıkan borçları ödedi. Ancak daha önce "Serdar Ali Makas'ın borcu yok" cevabını veren bir banka, 2 bin 700 liralık kredi kartı borcu çıkardı.

TAKSİT GECİKİNCE...


Şengül Baştürk, bu borcu taksite böldürdü. Ancak ilk taksit olan 470 TL'yi gecikmeli olarak ödedi. Söz konusu banka da icra işlemini devreye soktu. Balıkesir 1. İcra Ceza Mahkemesi, babasından borcu miras kalan 14 yaşındaki Serkan'a, mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle 3 ay hapis cezası verdi. Skandal haberi ise postacı Serkan'a ulaştırdı. O dönem SBS'ye hazırlanan ve hala babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Serkan, postacının getirdiği tebligat zarfını açınca, kendisine hapis cezası verildiğini öğrendi. Şok olan küçük çocuk, durumu işteki annesine haber verdi. Zor günler geçiren anne Şengül Baştürk, "Evladıma nasıl hapis cezası verebilirler? Oğlum sürekli olarak bana, 'Ben hapse girecek ne yaptım anne?' diye soruyor" dedi.

DAVA AÇACAKLAR

Anne Şengül Baştürk, mahkeme kararına isyan etti. Oğlunun hapis cezasına çarptırıldığını öğrenince psikolojik çöküntü yaşadığını belirten anne, dava açacağını söyledi. Baştürk "Babasının acısını yaşayan oğlum, hapis korkusu yaşıyor. Bu hukuk dışı kararı verenlerin cezalandırılması için elimden geleni yapacağım" açıklamasını yaptı.

HUKUKA AYKIRI

Balıkesir Barosu Eski Başkanı Av. Muzaffer Mavuk, velayeti annesinde olan bir çocuğa babasından kalan borç için hapis kararı verilmesinin büyük bir hukuk yanlışı olduğunu söyledi. Mavuk, "Bu karar yapılacak itiraz ile düzelir" ifadesini kullandı. (Takvim)