Anadolu Adalet Sarayı'ndaki Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına sanık polis memuru Mustafa Serttaş (30) ve ona mukavemet ettiği gerekçesiyle yargılanan bir diğer sanık Mehmet Uzunoğlu (30) katılmazken duruşmada Uzunoğlu'nun avukatı hazır bulundu. Duruşmada söz alan Uzunoğlu'nun avukatı, "Müvekkilim gece evine gitmektedir. Başka olay nedeniyle sinirli olan polis memuru müvekkilime saldırıp bacağını kırmıştır ve bu durum raporla da sabittir. Müvekkilimin beraatını, diğer sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

KASTEN YARALAMA: 9 AY 18 GÜN HAPİS CEZASI

Mahkeme, sanık polis memurunun Mehmet Uzunoğlu'na yönelik "kasten yaralama" suçunu işlediğini ve Uzunoğlu'nun vücudunda kemik kırılmasına yol açtığını belirterek önce 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Polis memuru Mustafa Serttaş'ın duruşma sürecindeki iyi halini indirim sebebi kabul eden mahkeme sanığın 9 ay 18 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Verilen ceza ertelendi.

GÖREVİ YAPTIRMAMAK İÇİN DİRENME: 5 AY HAPİS CEZASI

Mehmet Uzunoğlu'nun ise "Görevi yaptırmamak için direnme" suçunu işlediğini belirten mahkeme polis memuruna direnen Uzunoğlu'nun 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

VATANDAŞ DİRENDİ, POLİS BACAĞINI KIRDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre 2013 yılının Aralık ayında Üsküdar'da Çengelköy Sabancı Polis Merkezi Amirliği'ne bağlı ekipler trafik kontrolü yapıyordu. Mehmet Uzunoğlu adlı vatandaşı durduran polis memurları ile Uzunoğlu arasında tartışma yaşandı. 30 yaşındaki Mehmet Uzunoğlu'nun görevli polis memuru Mustafa Serttaş'a direndiği belirtilen iddianamede polis memuru Serttaş'ın da Uzunoğlu'na vurarak bacağını kırdığı anlatıldı. Mehmet Uzunoğlu'nun yaralanmasının niteliği ve derecesi dikkate alındığında polis memurunun zor kullanma yetkisinin sınırlarını aştığı ifade edilen iddianamede polis memuru hakkında "Kasten yaralama" suçundan 1 yıldan 3 yıla, vatandaş hakkında ise "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.