Türk Silahlı Kuvvetleri, dün Dağlıca'da askeri karakola taciz ateşi yapıldığını bildirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dönem dönem taciz atışının yapıldığını açıkladı. Yapılan taciz atışlarına misli ile karşılık verildiğini belirten Yılmaz, çözüm sürecinin devam edeceğini ancak taciz atışlarına da sessiz kalınmayacağını iddia etti.

Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda görüşülen "torba kanun teklifinin" 2.  bölümü üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.
 
İktidara geldikleri 2002'de ülke nüfusunun 66 milyon, işsizlik  oranının ise yüzde 10'un üzerinde olduğunu belirten Yılmaz, nüfusun 10 milyon  artmasına rağmen işsizlik oranının yüzde 9 küsur olduğunu söyledi.
 
Bakan Yılmaz, işsizlik oranını 2023'te yüzde 5'e düşürmeyi  hedeflediklerini kaydetti.
 
İsmet Yılmaz, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen'in, kendisine  yönelik kullandığı "milli sıvışma bakanı" sözüne yanıt verdi. Yılmaz, "Çok ayıp  bir söz. Kem söz sahibine aittir. Bu sizi yüceltmez ki. Yazıklar olsun, hem  milliyetçi olacaksınız hem de..." dedi. Bakan Yılmaz, bu sözleri söylerken, ayağa  kalkarak ön sıraya gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Manisa  Milletvekili Erkan Akçay ve MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile tartıştı.
 
Yılmaz, "(Sinagog açılışında olay çıkar) diyor. Yani sinagog  açılışında olay çıkar demesi, 'sinagog açılışında olay çıksa iyi olur, kimse  çıkarmazsa biz çıkartacağız' demek. Doğru değildir bu, yanlıştır bu tabirler. Bu  ülkenin Hristiyan vatandaşları da var, Yahudi vatandaşları da var, Müslüman  vatandaşları da var. Herkesin burada ibadet etme hakkı vardır. Birine ibadet  hakkını tanıyıp da diğerine tanımazsan doğru olmaz. Bunu soru sorma hakkın  nereden icap etti? Olay çıkartıyorsun" dedi.
 
Türk Bayrağı'nı Suriye'de dalgalandırdıklarını belirten Yılmaz, "Bir  başka yerde bayrak inmeden, diğer yerde dalgalandırdık" ifadesini kullandı.
 
Bakan Yılmaz, Dağlıca'da taciz ateşi olduğunu kaydederek şunları  söyledi:
 
"Ancak bu, bu dönem yapılmış bir şey değil. Dönem dönem taciz atışı  yapılmakta. Silahlı kuvvetlerimiz bu yapılan taciz ateşine karşı misliyle  karşılık vermektedir. Çözüm Süreci milletin projesidir. Biz milletin projesinin  takipçisiyiz. Milletin çoğunluğu da bu Çözüm Süreci'ni takip ediyor, bundan şüphe  yok. Dolayısıyla da gerek Başbakan Yardımcımızın açıklamasını gerekse diğerlerinin açıklamasını bu doğrultuda anlamak lazım. Çözüm Süreci devam  edecektir, taciz atışları olursa da silahlı kuvvetlerimiz misliyle karşılık verecektir."
 
"Uzman erbaşlar ve erbaşların sorunları ile ilgili" soruyu da  yanıtlayan Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Görevdeki ve emekli Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yaşamlarını  daha iyi şartlarda sürdürebilmeleri için özlük haklarına yönelik çalışmalar,  ülkemizin şartları ve çağdaş uygulamalar dikkate alınarak, bir sistem bütünlüğü  içinde incelenmektedir. Statü ayırımı gözetilmeksizin özellikle küçük rütbeli  personelin lehinde olacak şekilde bir oran da çıkardılar. Gerek paşalar gerek  subaylar gerekse de astsubaylara kadar, inanın bizim dönemimizde en az maaş alana  en fazla..."
 
Bakan Yılmaz, Yüksekova'daki 3 şehitle ilgili olarak, "Bize verilen  bilgiye göre... Genelkurmay'dan her olayla ilgili mutlaka bilgi aktarılır.  Bunların faillerinin yakalandığını ancak olayın içerisinde farklı olan bir veya  iki failin de kaçak halinde olduğunu ama asıl faillerin yakalandığını  düşünüyorum" diye konuştu.