Güler'in cesedinin deniz dibindeki ağlara takılmış olabileceği düşüncesiyle denizin dibi arandı ancak bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine çalışmalar sonlandırıldı. Ancak devreye giren Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, arama çalışmalarını tekrar başlattı. Altınova Belediyesi'nin imkanları ile başlatılan arama çalışmalarında trol teknesi kullanılıyor.

Sürer, gerekli makamlardan izin alarak Foça'da bulunan 'Ali Reis - 15' adlı 20 metrelik trol teknesini bölgeye getirtti. Trol teknesi ile yapılan aramalara Güler'in arkadaşları balıkçı Ufuk Bodur ve Saadettin Seren de tekneleri ile katıldı. Aynı anda 40 metre derinlikte 150 metrekarelik alanı tarayan 'Ali Reis-15' trol teknesinin 6 kişilik ekibi ve diğer balıkçılar, Cabir Güler'in cesedine henüz ulaşılamadı.

Arama çalışmalarını tekneden takip eden Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Cabir Güler'e ulaşılıncaya kadar denizin dibinde ve üzerinde aramaların sürdürüleceğini söyledi. Sürer, trol teknesi ile Cabir Güler'in ağlarını attığı alanın 300 metre etrafında aramaları sürdürdüklerini belirtti.

Eşi ile birlikte 'Rüya' isimli 7 metrelik tekne ile denize açılan Altınova Su Ürünleri Başkanı balıkçı Cabir Güler'in eşinin cesedi, geçtiğimiz günlerde Nezahat Güler Altınova sahili Özen Sitesi açıklarında tatilciler tarafından bulunmuştu.