Ankara'da KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği'nin düzenlediği Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'nin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamada ölen evli 5 çocuk babası Nizamettin Bağışçılar'ın cenazesi, karayoluyla Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne bağlı Mütevelli Mahallesi'ne getirildi. Bağışçılar'ın cenazesi önce, helallik alınması için evinin önüne götürüldü. Nizamettin Bağışçılar'ın çocukları Ersin Bağışçılar, Ergin Bağışçılar, Heybet Bağışçılar, Gurbet Bağışçılar ve Özgün Bağışçılar ile eşi gözyaşlarını tutamadı.
Yaklaşık 3 bin kişi, Bağışçılar'ı uğurlamak için evinin önüne akın etti. Helallik alındıktan sonra Bağışçılar'ın sarı, kırmızı ve yeşil renkte örtüyle sarılan tabutu omuzlara alınıp hükümet ve Cumhurbaşkanı'na tepki sloganları eşliğinde yaklaşık 700 metre mesafedeki Çamlıca Camisi'ne taşındı. Ailesi Kürtçe ağıtlar yaktı. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Nizamettin Bağışçılar, Mütevelli Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bağışçılar'ın defnedilmesinin ardından cenaze törenine katılanlar sessizce dağıldı.

Gökhan Akman, Denizli'de

Patlamada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Gökhan Akman (22), Denizli'nin Çameli ilçesinde toprağa verildi.
Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi olan Gökhan Akman'ın cenazesi, Çameli ilçesinde Kızılyaka mahallesindeki evine getirildi. Evin önünde babası Mevlüt, annesi Kezban, kız kardeşi Gülazede ve yakınları gözyaşı döktü. Anne Kezban oğlunun tabutu evin önüne geldiğinde sinir krizi geçirdi. Apartman görevlisi olduğu belirtilen baba Mevlüt ile anne Kezban Akman, oğlunun tabutuna sarılarak ağladı.
Akman'ın Kızılyaka Camisi'nde kılınan cenaze namazına Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve vatandaşlar katıldı. Akman'ın cenazesi kılınan namazın ardından Kızılyaka Mezarlığı'na kadar götürülerek defnedildi. 

Bugün toprağa verilecek

HDP Karşıyaka İlçe Örgütü yöneticisi Ayşe Deniz bugün ikindi namazından sonra Karşıyaka Soğukkuyu Camii'nden alınarak Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verilecek.