Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'den alınan bilgiye göre,  Başbuğ'un önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunacağı ardından ise "Ergenekon'da kumpas" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcı Mesut Erdinç Bayhan'a müşteki sıfatıyla ifade vereceği ve sorumlulular hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Başbuğ'un daha sonra da Ergenekon soruşturma ve davasını yöneten hakim ve savcılara ilişkin şikayeti için de Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişlerine ifade vereceği belirtildi.

BASIN MENSUPLARINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR

Öte yandan adliyenin özel güvenlik görevlileri de Başbuğ'un giriş yaptığı adliyenin protokol kapısında basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA

Başbuğ, twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, "Bugün Çağlayan adliyesine gidip Türk Ordusu ve personelini hedef alan soruşturmalarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Ergenekon'da kumpas" iddiaları ile ilgili "müşteki" sıfatıyla ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Yaklaşık 5 adliyede kalan Başbuğ çıkışta açıklamalarda bulundu. Başbuğ, "Suç duyurularında bulundum. 3 yıl önce benim hakkımda suç duyurusunda bulunulmuştu ben de bugün bulundum. Allah büyüktür benim bu konuda söyleyeceğim bu" dedi.

İlker Başbuğ, "Cezaevinden çıktığımız gün, 7 Mart 2014 günü şöyle söyledim; Benim silah arkadaşlarım haksız yere asılsız iddialarla cezaevlerinde yıllarca tutuldu. Buna rağmen biz hiçbir ne zaman ne intikam peşindeyiz ne de kin duyuyoruz. Bizim tek isteğimiz var o da adalet. Asılsız iddialar kimler tarafından planlanmıştır ve uygulanmıştır. Bu kişiler ortaya çıkarılmalı ve adil bir şekilde yargılanmalıdır.

Biz bu sürecin ne savcısı ne de mahkemesiyiz. Biz tespitlerimizi ilettik. Bundaki süreç sayın savcılarımıza kalmıştır" diye konuştu.

Başbuğ, soru kabul etmeden adliyeden ayrıldı.