Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeği kapsülünün yol açtığı komada 269 gün kalan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan soruşturması ile ilgili olarak Adli Tıp tarafından hazırlanan otopsi raporu soruşturma dosyasına gönderildi. Ölüme ilişkin kesin sonucun belirtilmediği raporda, bunun için Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndan görüş alınmasının uygun olacağı belirtildi.

Raporda Berkin Elvan'ın vücudunun ayrıntılı şekilde incelendiği anlatıldı. Raporda, beyin bölgesi ile ilgili olarak ise şu görüşe yer verildi:

“Otopside tanımlanan bulgulara ek olarak beyine yapılan koronal kesitlerde ventrikül sistemi genişlemiş olup, frontalden oksipital bölgeye dek parankim içi küçük çaplı kanamalar görüldüğü, kanama alanları çerçevesinde beyin kıvamı yumuşamış olarak izlendiği, beyincik ve beyin sapına yapılan kesitlerde doku kıvamında belirgin yumuşama ve kolay parçalanabilir görünüm izlendiği tespit edilmiştir."

OLAY GÜNÜ FOTOĞRAFLARI

Ayrıca soruşturma dosyasına olayın meydana gelmesinden 6 saat sonra, olayın olduğu bölgede görev yapan TOMA'dan çekilmiş fotoğraflar da konuldu. Savcılık, inceleme yapılması için fotoğrafları Ulusal Kriminal Büro'ya gönderdi. Bürodan, görüntülerin Berkin Elvan'ın ölümü ile bağlantısının araştırılması istendi.