Resmi törenin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı. Anıttepe ve Tandoğan kapısından giren binlerce kişi yoğunluğa neden oldu. Ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir'e gelen vatandaşlar, burada hatıra fotoğrafı çektirdi. Mozoloye çiçek, bayrak bırakmak isteyen ziyaretçiler ise içeriye girebilmek için uzun süre bekledi.


ANITKABİR YÜRÜYÜŞÜNE MOTORİZE DESTEK


Cumhuriyet'in 91'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'e yürüyen binlerce vatandaşa motosikletli grup da eşlik ederek destek verdi. Anıtkabir'e süvari elbisesi ile gelen 94 yaşındaki Genç Ali Kılıç ile birlikte çok sayıda vatandaş, fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediler.

Türk bayrakları ile donatılmış yaklaşık 300 motosikletli grup, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına başkentin ana arter caddelerinde katılıp, kutlamalara eşlik ettiler. Motosikletli grup, Çankaya Belediyesi'ne ait Lozan Parkı içinde toplanıp, Anıtkabir'e yürüyen binlerce vatandaşa eşlik ederek hareket ettiler. Motosikletli grup, vatandaşlar eşliğinde Anıtkabir'e önünden geçip, Kızılay'dan Çankaya'ya geçip, Cumhuriyet yürüyüşünü Tandoğan'da sonlandırdılar.

ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU

Anıtkabir'e yürüyen binlerce vatandaş arasında bulunan 94 yaşındaki Genç Ali Kılıç adlı vatandaş, giydiği süvari elbisesiyle ilgi odağı oldu. Atatürk'ü okuduğu ilkokul 5'inci sınıfta gördüğünü belirten ve Ankara'da oturan Tunceli'nin Pertek ilçesi doğumlu 5 çocuk, 8 torun sahibi Genç Ali Kılıç, Anıtkabir'e her yıl 4-5 defa geldiğini söyledi. Bugüne kadar Anıtkabir'e yüzlerce ziyarette bulunduğunu belirten Kılıç, Süvari Subayı emeklisi olduğunu belirti. Süvari elbiseli Kılıç ile birliket Anıtkabir'e gelen genç kızlar, birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler. Genç Ali Kılıç'ın, 1950 yılında 'İstanbul'un Fethi' adlı siyah beyaz çekilen filimde, 'Çandarlı Mustafa Paşa'yı oynamıştı.