Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz’ün sahibi olduğu Kipaş Holding bünyesinde kurulan AR-GE Merkezi'nde özel elyaf kullanılarak kurşun geçirmeyen kumaş üretildi. Kumaş türü, savunma sanayinde özellikle ağırlığı ile hareket kısıtlayan çelik yelek üretiminde kullanılacak.

'TESTLERİ BAŞARI İLE GEÇTİ'

Kipaş Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, özel elyaftan üretilen kumaşın Türk Silahlı Kuvvetleri'nde denenip onaylandığını söyledi. Kumaşın çeşitli testleri de başarıyla geçtiğini belirterek, şöyle dedi:

"Teknik tekstilde çok yol kat ettik ve bir kısım çalışmalarımız da savunma sanayine yönelik. Bahsettiğimiz kumaş, kurşun geçirmez yelek yapılan bir kumaş. Özel bir elyaftan yapılıyor. Bu kumaşı geliştirip Türk Silahlı Kuvvetleri’nden onay aldık. Denemeler başarılı oldu. Çelik yelek çok ağır, insan hareketini kısıtlayan, sınırlayan, giyildiği zaman konforlu olmayan bir ürün. Çelik yeleğin yerine kumaştan üretilmesi daha konforlu. Kumaşımız bu testleri geçti. Artık bunun imalatına geçeceğiz. Seri üretim de çok yakında başlayacak. Silahlı kuvvetler, emniyet teşkilatı ihtiyacı olan ürünleri almaya çalışıyor. Bizim bu ürettiğimiz ürünler kalite anlamında çok başarılı neticeler verdi. Bu tip ürünleri üretmek için yeni tesislerimizi kuruyoruz. Her fabrikada yapılacak kumaşlar değil bunlar. Yanmaz kumaşlar var, su geçirgenliğini bitiren, yüksek mukavemetli kumaşlar var. Kızılötesi cihazlarla tespit edilemeyen kumaşlar da üreteceğiz. Bu tip kumaşları da geliştiriyoruz."