Adalet ve Kalkınma Partisi, ideolojisi, parti kurucuları ve ileri gelenleri hakkında yazdığı Takunyalı Führer, Hilafet Ordusundan Arap Kürt Partisine, Patlak Ampul, Musa'nın Gül'ü, Musa'nın Çocukları, Musa'nın Mücahiti, Musa'nın AKP'si, AKPapa'nın Temel İçgüdüsü gibi kitapların yazarı Ergün Poyraz, hakkında açılan bir davadan mezarlık temizleme cezasına çarptırıldı.

Ergün Poyraz'ın hapishanede yazdığı son kitabın adı "İplikçi" idi.

Bu kitapta Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce şiir okuduğu için girip dört ay yattığı Pınarhisar Cezaevi'ndeki günlerini anlatıyor, o arada ona yoldaşlık etmesi ve yardımcılığını yapması için bir kişinin de cezaevine girdiğini iddia ediyordu.

Poyraz'ın iddiasına göre şahıs birkaç gün önce hapishaneye girip kalacakları odayı temizletmiş, duvar kağıdı kaplatmış, buzdolabı getirtmiş, sonraki günlerde dışarıdan yapılacak yeme içme servislerini örgütlemişti.

Kitapta adı geçen şahıs, Ergün Poyraz'ı savcılığa şikayet etti ve hakkında hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi, dava açıldı. Ergün Poyraz bu davadan 87 gün hapis cezasına çarptırıldı, ceza 174 saat olmak üzere, yaşamakta olduğu Aydın Çakırbeyli Köyü Mezarlığı'nı temizleme görevine çevrildi. Temizlik cezası, 4 Mart 2015 günü başladı.

Sekiz saat çalışıyor


Gazeteci Emin Çölaşan, Sözcü'deki köşesinde Ergün Poyraz'ın sürecini anlatarak, kendisiyle görüştüğünü, Ergün Poyraz'ın şimdi günde sekiz saat çalışacak, yaklaşık bir ay süreyle mezarlıkta gözetim ve denetim altında tutulacağını yazdı.

Emin Çölaşan şöyle diyordu:
"Dün kendisiyle konuştum, sözleri ilginçti:
'Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz, korkmayız ve yılmayız. Ben şimdi Çakırbeyli Mezarlığı'nı nasıl temizleyip süpürüyorsam, yakında insanlarımız da onları süpürecektir.'
Temizlediği alanda dün ilk gözüne çarpan da, taşında 'Erdoğan ruhuna Fatiha' yazan mezar oldu!
Bileğine kuvvet."