Para istediği seyyar köfteci Onur Çetinkaya'yı tabancayla ağır yaralayan, müdahale eden kamyon şoförü İsmail Balta'yı ise öldürüp kamyonuyla kaçmaya çalışan Karadirek, arkadan çarptığı yolcu otobüsünün sürücüsünü de tehdit ettiği sırada kendisine müdahale eden polislerle girdiği çatışmada vuralarak yakalandı

Olay, dün saat 01.00 sıralarında, Bornova'daki 57'nci Topçu Tugayı Tuğsavul Kışlası karşısında meydana geldi. Yol kenarında minibüsünde seyyar köfte satan 25 yaşındaki Onur Çetinkaya'nın yanına gelen bir kişi, para istedi. Seyyar satıcının olumsuz yanıt vermesi üzerine tartışma çıktı. Gaspçı, yanında bulunan tabancasını çıkartarak, Çetinkaya'yı boğazından, kendisine müdahale etmek isteyen ve yemek molası verdiği için orada bulunduğu öğrenilen kamyon şoförü 33 yaşındaki İsmail Balta'yı da ayağı ile yüzünden yaraladı. Saldırgan daha sonra da yaralıların cüzdanlarını aldıktan sonra, İsmail Balta'ya ait 20 V 7256 plakalı kamyonla Manisa yönüne doğru kaçmaya başladı.

Poliste çatıştı yaralı yakalandı
Devriye gezdikleri sırada silah sesini duyan polis ekipleri, olay yerine geldiklerinde İsmail Balta'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Onur Çetinkaya ise çağırılan ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Bu sırada olaya müdahale eden polislerin telsizden yardım istemesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevkedildi, katil zanlısı takibe alındı. Cinayet sonrası kurbanının kamyonuyla kaçmayı çalışan gözü dönmüş saldırgan, olay yerinden yaklaşık üç kilometre sonra bir yolcu otobüsüne arkadan çarparak durdu. Otobüsten inen şoförle de tartışıp silahla tehdit eden saldırgan, bu sırada kendisine müdahale etmek isteyen polis ekipleriyle çatışmaya girdi. Kısa süren çatışma sonrasında saldırgan karnından vurularak etkisiz hale getirildi.

Cinayetten arandığı ortaya çıktı
Sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırılan saldırganla ilgili araştırma olayı ve nedenini ortaya çıkardı. Sardırganın 29 yaşındaki Hayri Karadirek olduğu belirlendi. Cinayet suçundan girdiği cezaevinden izinli olarak çıkan, ancak bir daha dönmeyerek firar eden Hayri Karadirek'in, 8 gün önce, İzmir'in Basmane Semti 1039 Sokak 61 numaradaki evde, babasıyla tartışırken rasgele ateş ettiği, bu sırada tahta tavanı delen kurşunlardan bir tanesinin de üst katta uyuyan hurdacı 54 yaşındaki Yüksel Tıkıroğlu'nun boynuna isabet ederek ölümüne neden olduğu ortaya çıktı.

İzini kaybettirmek için saçını boyatmış
Hem cezaevi firarisi olan hem de cinayet işleyen Hayri Karadirek'in polisin takibinden kurtulmak için görünüşünü değiştirerek, ünlü Amerikalı oyuncu Bruce Willis'in 'Çakal' adlı filmindeki gibi saçlarını sarıya boyattığı ortaya çıktı.

Polisin kimliğini tespit ederek her yerde aradığını öğrenince gizlenmek için Manisa'ya giden Hayri Karadirek'in, son olay öncesinde, parasız kaldığı için tekrar İzmir'e döndüğü öğrenildi. Hastanede ameliyata alınan Hayri Karadirek'in tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Olayda hayatını kaybeden kamyon şoförü İsmail Balta'nın, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından, memleketi Denizli'ye götürülerek toprağa verileceği öğrenildi.

Polis, olayla ilgili soruşturmasının devam ettiğini bildirdi.