İnsan kaynakları departmanları doğru insanlara yatırım bulma gayretini geliştirmektedir. Bilişimden gıdaya kadar birçok sektörde işletmeciler doğru elemanı bulmak için rekabet etmektedir. İnsan kaynakları ise bu rekabette hayati rol oynar.

İnsan kaynakları sertifika programı, katılımcılarına IK alanını tanıma ve profesyonelleştirme şansı sunmaktadır. Bu sertifika programları, mezun öğrencilerini gerçek hayatta iyi bir insan kaynakları personeli ve yöneticisi yapmaya yöneltmektedir. İnsan kaynakları sertifika programı yalnızca profesyonel IK çalışanları için değil; bu alana girmek isteyen yeni mezunlara ve işletmecilere de açıktır. Artan rekabet ve yenilikçi anlayışlar günümüzde insan kaynakları sertifika programı gibi eğitimleri kariyer için zorunlu kılmaktadır.

İnsan kaynakları sertifika programı, finansal işletmelerin şirket içi en verimli şekilde eleman kullanımını düzene sokmaktadır. Terimsel olarak tanımlayacak olursak  işletmeler bir mal ve hizmeti üretebilmek, pazarlayabilmek ve de o yapının organizasyonu için çeşitli birimlerden oluşmaktadır. İşte bu birimlerden bir tanesi de insan kaynakları departmanı olup aslında tüm bölümleri ilgilendiren ve bu bölümlerde yer alan personelin organizasyonunu sağlayan bir birimdir.

Genellikle büyük şehirler ve büyük firmaların tercih ettiği IK departmanı insan kaynakları sertifika programı almış kişileri tercih etmektedir. Bu sertifikaları alanında yetkin birimler verebilmektedir. İnsan kaynakları sertifika programı ücretleri, kişilerin aldığı eğitime göre yüksek değildir. Getirisi hesaplandığında ve profesyonel iş dünyasında kariyer olarak getirdikleri düşünüldüğünde, insan kaynakları sertifika programı İstanbul gibi iş dünyasının yetkin merkezinde alınması gerekmektedir. İstanbul gibi bir merkezde eğitim alarak, alanında uzman bir çok kişiye direkt olarak erişim seçeneği sunmaktadır.

İnsan kaynakları sertifika programına tabi olan kişiler çalışanların ya da işe alınacak personelin iş tanımlarını belirlemek için ilgili departman yöneticileriyle ya da daha küçük işletmelerde işverenle görüşmeler yapar. İnsan kaynakları eğitimi kapsamında İş başvurusu yapan adayların eğitim durumlarını, deneyimlerini ve diğer özelliklerini incelemek, İşe alınacak kişilerin referans kontrollerini ve referans aramalarını gerçekleştirmek, İşe alınacak kişileri ya da başvurusu red edilen adayları gerçekleştirilen işe alım sürecinden sonra bilgilendirerek, bir üst makama raporlama yapmak gibi süreci en iyi şekilde koordine ederek profesyonel bir süreç ile olayı yönetirler.

IBS insan kaynakları sertifika programı; alanında uzman kadrolarla eğitim vermektedir. Ayrıca sektörden genel konuklarıyla da bu eğitimi iş hayatını entegre etmektedir. Bu sayede öğrenciler hem teorik hem de pratik olarak başarılı bir eğitim sürecinden geçmektedir. IBS, İnsan Kaynakları Sertifika Programı edinmek isteyenlere kaliteli eğitim vermeyi ön planda tutmaktadır.