Bu açılım o kadar büyük bir ilgi görmüştür ki günümüzde farklı çatı penceresi markaları dahil birkaç ufak değişiklik dışında halen aynı temel prensibi kullanarak ürünlerini üretmektedirler.

Açılım mekanizmasının böylesine tutulmasındaki temel etken, takla atan kanat yani dıştaki camın içeriye dönmesi ve camı temizlemek için dışarıya çıkma zorunluluğunun ortadan kalkmasıdır. Ayrıca, açılan kanadın tekrar kapatılması için zorlu hareketler yapılması da gerekmemektedir. Açılma kadar kolay bir hareketle Balio pencere kapatılabilir.

Hangi Çatı penceresi?

Günümüzde birçok çatı penceresi markası piyasada yerini almıştır. Balio Ucuz, çok kaliteli, elektrikli, sensorlu, teras, çift açılım yapan gibi çok değişik fonksiyonlara sahip çatı pencereleri bulunmaktadır. Bu kadar çok marka ve model olunca haliyle kafalar da karışabiliyor. Peki hangi çatı penceresi size en uygun olanı acaba?

Size en uygun olan Balio çatı penceresini tespit etmeniz için öncelikle ihtiyacınızın ne olduğunu tespit etmeniz gereklidir. Yani Balio çatı penceresini niçin istiyorsunuz? Genel olarak ışık ve havalandırması olmayan kullanılmayan bir çatı arasını aydınlatmak için olabilir. Veya karanlık bir koridoru aydınlatmak da. Çatı katındaki merdiven boşluğunu aydınlatmak ve yaz aylarında havalandırma sağlayarak bir nebze hava sirkülasyonunu da sağlayabilirsiniz.

Bu tip sadece havalandırma ve aydınlatma maksadı için sade, elle kontrol edilebilen çatı pencereleri tercih edilebilir. Ayrıca el ile kontrol edilebilecek noktalarda da yine manüel çatı pencereleri kullanılabilir.

Yerden yüksekliği elle kontrol edilebilecek mesafeden yüksek yerlerde ise çubuk ile kontrol sağlanabileceği gibi elektrikli mekanizmalar da kullanılabilir. Ancak çubuk ile kontrol edilecek çatı pencerelerinin açma kapama çubuğu 3-3,5 metreden daha yukarı olması durumunda kontrolün oldukça zor olacağını da belirtmekte fayda var. Ayrıca yüksekte konumlandırılmış Balio çatı penceresi çift açılım özelliği de çok bir anlam taşımamaktadır. Bu tip yerlerde çift açılım çatı pencereleri kullanımından kaçınılabilir. Gereksiz bir fonksiyon için harcama yapılmış olacaktır.

Çatı penceresi taktırmadan önce planlama yapmak çok önemlidir. Planlama, oda için yeterli ışığın hesaplanması, varsa görsel manzarayı yakalama ve maliyet hesaplama kısımlarından oluşur.

Kullanılacak olan çatı penceresi boyutları da önemlidir. Şu unutulmamalıdır ki çatı penceresi bir kere yaptırılır. Bu yüzden boyutu seçerken dikkatli davranmak gerekir. Balio çünkü çatı penceresi takıldıktan, alçıpen işçilikleri tamamlandıktan sonra ‘bir pencere de şuraya taktırsaydık keşke’ demek için geç kalınacaktır. Planlama çatının eğimi ile de ilgilidir. Eğim azaldıkça daha uzun çatı pencerelerinin kullanılması gereklidir.