Bölgede mermer ocaklarına karşı yürütülen mücadele kapsamında kurulan Finike Taş Ocakları ile Mücadele Platformu'nu da oluşturarak sözcülüğünü üstlenen Ali Ulvi Büyükhnohutçu hakkındaki tazminat davasının ilk duruşması yaklaşık 1.5 ay önce Antalya 9'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Bartu Mermer ocağı firmasının 'ticari faaliyetlerini engellediği' iddiasıyla açtığı dava ve suç duyurusunda, bölgedeki mermer ocaklarına ilişkin Facebook ve Youtube'da paylaşılan fotoğraf ve görüntüler de delil olarak sunuldu. Ayrıca, mermer ocaklarının kapatılması için açılan ruhsat iptal davaları da gerekçeler arasında bulunuyor.

ANAYASA'NIN VERDİĞİ ÖDEV

Savunmasındaki ana kaynağın Anayasa'nın 56'ncı maddesi olduğunu belirten Ali Ulvi Büyüknohutçu, "Bu madde 'Çevreyi korumak her vatandaşın ödevidir' der. Ben Anayasa'nın bana verdiği bu ödevi yapıyorum" dedi.

Bölgede bazı mermer ocakları kaynaklı olduğunu düşündüğü kasıtlı bir dedikodunun da yayılmaya çalışıldığını kaydeden Bütyüknohutçu, "Bu konuda BDP Milletvekili Emine Ayna'nın verdiği bir soru önergesi gerekçe gösterilerek 'bu adam PKK'ya hizmet ediyor' gibi söylemlerde bulunuluyor. Bunu bana köylüler, 'senin hakkında PKK'lı diyorlar' diye iletiyorlar" diye konuştu.