Ceylanpınar İlçesi'ne bağlı Suriye sınırında bulunan Altın Köyü yakınlarında dün saat 22.00 sıralarında güvenlik güçleri, bir grup kaçakçı ile karşılaştı. Güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına kaçakçılar ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışmada ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Çatışmanın ardından bölgeye takvuiye birlikler sevk edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi Altın Köyü'nde kaçakçılarla askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı" dedi.

ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinde yaklaşık 15 kişilik kaçakçı grubunun sınırı geçerken askerlerin 'dur' ihtarı üzerine açtığı ilk ateş sırasında şehit olan askerin Adem Doğuşgen olduğu belirtildi. Bölgeye sevk edilen takviye birlikler operasyonlarını sürdürürken, Viranşehit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 yaralı askerden birinin durunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı öğrenildi.

ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar'ın ilçesinde Suriye sınırından geçiş yapmak isteyen grupla çıkan çatışmada yaralandıktan sonra helikopterle Gaziantep'e getirilen Berat Sağırkaya şehit oldu.

Berat Sağırkaya, Ceylanpınar'ın Suriye sınırında Altıntepe köyü yakınlarında sınırı geçmeye çalışan silahlı grup ile asker arasında çıkan çatışmada ağır yaralandı. Helikopterle Gaziantep'e getirilen asker Berat Sağırkaya, tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde şehit oldu. Çatışmada asker Adem Dövüşken de şehit olmuştu. Berat Sağırkaya ile birlikte şehit sayısı 2'ye yükseldi.