Maşa ile Koca Ayı’yı ekranlarımızda gördüğümüz andan itibaren yaşamlarımızı sımsıcak edecek bir enerji aldık. Üstelik sadece çocuklar değil, onların anneleri, babaları, dedeleri ve büyükanneleri de Maşa ile Koca Ayı’yı o kadar çok benimsediler ki sadece çizgi filmlerini izlemekle kalmadılar. Artık her yerde yanımızda olacak oyuncakları üretilmeye başladı. Büyük bir heyecan ve istekle alınan oyuncaklar çocuklarımızın yeni dostları olmayı çoktan başardı bile. Büyük, küçük her yaştan bir kitleye sahip olan Maşa ile Koca Ayı’yı sevmemiz için sımsıcak sebeplerimiz var. Hadi o zaman biraz da onlardan bahsedelim.
 

  1. Koca Yürekli Koca Ayı

Normalde bir hayvan olarak düşündüğümüzde aslında ayı çokta kibar ve dost canlısı değil. Fakat bu çizgi filmde Koca Ayı tüm sevecenliği ve sıcak kanlılığı ile en yakın dostu Maşa başta olmak üzere herkesin hayatına bir dokunuşta bulunuyor. Adeta koruyucu melek, sırdaş ve sıcacık yuvayı temsil ediyor. Onu Maşa’nın her yaramazlığına eşlik ettiği için hem çok seviyor hem de enerjisine hayran kalıyoruz.

  1. Hayvan Dostluğu

Çoğu çizgi filmlerde hayvanlara karşı ön yargılar oluşturuluyor. Hayvanların karakterleri kötüleştirildiğinde çocuklarımızın da gerçek hayatta hayvanlara karşı bakış açıları değişiyor. Ama Maşa ile Koca Ayı bizi hayvanlarla dost olmaya teşvik ediyor. Her izlediğimizde keşke benim de bir Koca Ayı’m olsa demiyor muyuz? Ya da benim de bir penguenim olsa diye aklınızdan geçirmiyor musunuz?


 

  1. Yardımseverlik Teması

Koca Ayı her ne durumda olursa olsun ya da her ne yaparsa yapsın Maşa’nın başı dertte ise her zaman yanında oluyor. Bazen anaç bazen de babacan tavrıyla Maşa’ya kol kanat geriyor. Böylelikle de Koca Ayı sayesinde çocuklarımız yardımseverliğin önemini keşfedebiliyorlar.

  1. Umut Aşısı

Maşa başına nasıl bir dert açarsa açsın hiçbir zaman onun üstesinden gelmek konusunda tereddüte düşmüyor. Çoğu zaman Koca Ayı’nın yardımıyla da olsa Maşa her işin altından başarılı bir şekilde çıkıyor. Gözlerinden umut saçan Maşa çocuklarımıza umutlu olmayı aşılıyor.

  1. Hayat Enerjisi

Hem Maşa hem de Koca Ayı etrafına fazlasıyla pozitif enerji yayıyorlar. Onlara, birbirleriyle olan ilişkilerine ya da dostlarıyla olan iletişimlerine baktığımızda kendimizi o an orada buluyoruz. Aynı onların pozitifliği, sıcaklığı ve samimiyetleri ile besleniyoruz. Onların neşesi ile neşe buluyor çocuklarımıza da bunu aşılıyoruz.

Bu sebepleri çocuklarımıza saydığımızda işte tam da bu cevabını alacağımızı biliyoruz. Eğer denemek isterseniz bunları çocuklarınıza söylediğinizde verdikleri tepkileri inceleyin. Sonra da karakterdukkani.com adresine giderek çocuklarınızı dostlarına kavuşturun. Birbirinden farklı Maşa ile Koca Ayı oyuncaklarına ve okul malzemelerine Karakter Dükkanı sayesinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz.