Türkiye'yi darbeden bir gün önce 'Orduda hareketlilik var' diyerek uyaran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Aleksandr Dugin bu yüzden FETÖ ve Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na davet edildi.

TBMM'yi ziyaret eden Dugin, 15 Temmuz gecesi bombalanan Başbakanlık ofisinde de inceleme yaptı. Burada soruları yanıtlayan Dugin, incelediği yerlerde Amerikan emperyalizminin izlerini gördüğünü söyledi. Fethullah Gülen'in arkasında ABD'nin durduğunu belirten Dugin, bunların tekrar yaşanmaması için çok kutuplu bir dünyaya geçilmesi gerektiğini söyledi. Dugin bu yüzden Türkiye ve Rusya ortaklığının çok önemli olduğunu belirtti.

Düşürülen Rus uçağı ile ilgili de açıklama yapan Dugin, “Düşürülen Rus uçağının arkasında ABD mi var? FETÖ mü var?” sorusuna, “Evet var. Uçağın düşürülmesinden hemen sonra istihbarat teşkilatımız tarafından bu bilgi elde edildi” şeklinde yanıt verdi.

14 Temmuz'da Türkiye'ye yaptığı 'orduda hareketlilik var' uyarısı ile ilgili soruya da Dugin, bu olaya müdahale etmek istemediğini söyleyerek yanıt verdi.

“Türkiye’ye dair yeni bir tehdit var mı?” sorusuna da yanıt veren Dugin, FETÖ'nin sadece buzdağının görünen yüzü olduğunu, esas organizatörlerin daha derinde yer aldığını söyledi. Rusya ve Türkiye ortaklığını bozmanın hedef olduğunu da belirten Dugin, Rus uzmanların tekrardan bir girişim olacağını düşündüklerini söyledi. Yeniden terörist saldırılar olabileceğini açıklayan Dugin, bunun arkasında da Amerikalıların olduğunu iddia etti.