Duvar kağıdı geçmiş dönemlerde çok fazla kullanılan bir duvar kaplama yöntemi iken, daha sonraları bu özelliğini yitirmiş bunun yerine pek çok kişi saten boyayı tercih etmiştir. Fakat son zamanlarda ine duvar kağıtlarına doğru bir yöneliş olmuştur. Evlerde ya da işletmelerde çeşitli mekanlarda modern bir görünüm elde etmek için duvar kağıtları tercih edilmektedir. Bu yüzden son zamanlarda satışları bir hayli artış göstermiştir. Özellikle taş desenli duvar kağıdı çok revaçtadır.

Sağlık Bakanlığı’nın onayını dahi almış olan duvar kağıtlarından yaptırmak için pek çok sebep vardır aslında. Sadece modern görünüm kazandırmaya çalışmak bir yana, sağlık açısından duvar kağıdı kullanımı pek çok kişi tarafından tavsiye edilmektedir. Bunların başlıca sebepleri ise şunlardır. Duvar kağıtları sağlık açısından daha yararlıdır. Çünkü içerisinde kimyasal maddeleri barındırmaz. Boya ile boyalı olan duvarlar boyanırken ve sonrasında da dışarıya sürekli olarak kimyasal madde üretirler. Bu yüzden sağlık açısından tehlikelidir. Ayrıca boya yapılan yerden uzun bir süre boyunca boya kokusunun çıkmaması da rahatsız edici bir durumdur. Daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmak için duvarlarınızı duvar kağıtları ile kaplamanız avantajlı olacaktır. Hammaddesi tamamen ağaç olan duvar kağıtlarının ise sağlığa hiçbir olumsuz etkisi bulunmamaktadır

Ayrıca, mali olarak da ucuz duvar kağıdı bulmanız oldukça mümkündür. Ucuz duvar kağıdı bakmak için sitemize bakabilir, beğendiğiniz modelleri bize ulaşarak satın alabilir ve duvarlarınıza yaptırabilirsiniz. Sitemizde pek çok duvar kağıdı modeli yer almaktadır. Bunların içlerinde ise insanların düşüncelerine göre en modern duran model, olarak öne çıkmaktadır. Duvarların estetik bir görünüme bürünmesini ve ortamın egzotik bir hal alması için iyi bir yöntemdir diyebiliriz.

Teknik olarak özel bir tutkalla duvarlara yapıştırılıyor duvar kağıdı. Daha sonra ise kuruması beklenir her türlü duvara yapıştırılabilen duvar kağıdını tuvaletlerde dahi kullanabilirsiniz. Tek koşul duvar kağıdı yapılacak olan yerlerin seramik ile kaplı olmaması gerekmektedir. Seramikle kaplı olan duvarlar için ise duvar kağıdı yaptırabilmek için önce kırdırma işlemi yaptırmanız gerekecektir. Çok fazla uzun sürmeyen bu işlemler toplamda iki ya da üç gününüzü harcamanızı gerektirecektir. Unutmayın ki evinizi ya da iş yerinizi boyamaya kalkıştığınızda en az bir haftanızı alacaktır bu boyama işi. Fakat duvar kağıtlarınızı evinize kendiniz yapıştırmazsanız daha iyi olabilir. hele ki yapıştırma konusunda herhangi bir bilginiz yok ise bir duvar kağıdı ustası çağırarak en pratik şekilde evinizi duvar kağıdı ile kaplayabilirsiniz.