Türkiye'nin turizm merkezlerinden Antalya'da, mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyreden kavurucu sıcaklar bugün de etkisini gösterdi. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, bu yılın rekor sıcaklık seviyesine ulaşılan dünün ardından, bugün de sıcaklık gölgede 38 dereceye ulaştı. Bugün de oteller müşterilerine 'tehlikeli sıcaklık' uyarısında bulundu. Sabah saat 10.00 ile öğleden sonra 15.00 arasında özellikle güneş ışınlarına direkt maruz kalınmasının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine işaret edildi.

Günün ilk ışıklarından itibaren yerli ve yabancı turistlerle kent halkı Konyaaltı ve Lara plajları başta olmak üzere sahillere akın ederek denize girdi. Otellerin havuz ve su parkları da sabah erken saatlerde doldu. Sıcaklığın arttığı saatlerde ise müşterilere buzlu içecek ve buzlu havlu gibi servislere devam edildi.

AZAR AZAR DÜŞECEK

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre aşırı sıcaklık Çarşamba günü bir derece daha düşerek 37 derece olacak. Perşembe günü ise 2 derece daha azalarak 35 derece olacağı belirtilen hava sıcaklığı Cuma ve Cumartesi günleri 33 derece olarak yaşanacak.

BU İLLER ÇOK SICAK OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ülke genelindeki tahminlerine göre ise 'tehlikeli sıcaklık' yaşanacak bölgeler Batı Trakya ve Bursa, Ege ve Akdeniz'in sahil illeri ile Kahramanmaraş, Orta Anadolu'da Karaman, Nevşehir ve Kayseri, Güneydoğu Anadolu'da Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Diyarbakır, Doğu Anadolu'da Malatya, Tunceli, Muş, Siirt ve Şırnak illeri olarak gösterildi.