Niğde'de yaşayan 70 yaşındaki Nimet Tek'in arayan 36 yaşındaki Ahmet Kılıç, kendisini savcı olarak tanıttı ve Tek'e, "Bir kuyumcu soyuldu, olay yerinde size ait kimlik bulundu. Suçsuz olduğunuzu biliyoruz, ancak olayın aydınlatılması için evde ne kadar altın, para varsa, alıp incelememiz gerekiyor" dedi.

Bunun üzerine korkuya kapılan Tek, 22 bin 200 TL parasını, 15 burma bileziğini, 1 tam, 1 yarım ve 21 çeyrek altını siyah bir poşete koydu ve evine gelen Kılıç'a verdi.

Kılıç, poşet dolusu para ve eşyayı alırken gözü Tek'in parmağındaki yüzüğe takıldı ve onu da aldı. Kılıç evden ayrıldıktan bir süre sonra Tek dolandırıldığını anlayarak durumu polise haber verdi.

Polis ekipleri Kılıç'ın peşine düşerken, Kılıç da otogara gitti. Otobüs bulamayan Kılıç, taksi ile Adana yoluna doğru harekete geçti.

Yol uygulaması yapan polis ekipleri, Niğde plakalı taksiyi yolda görünce şüphelenerek durdurdu. Arabada inceleme yapan ekipler, poşet içindeki altın ve paraları görünce kimlik sorgusu da yaptı.

Yapılan incelemede Tek'i dolandıran kişinin Kılıç olduğu anlaşıldı. Ekipler yaptıkları detaylı incelemede de Kılıç'ın pantolonunun içine giydiği eşofmana çengelli iğne ile altın sıkıştırdığını farketti. Kılıç açıklamasında suç ortakları ile dolandırdıkları paraları paylaşmaya gittiğini, onlara bu altınları vermek istemediği için altınları içine gizlediğini söyledi.

Kılıç'ın sorgusunun sürdüğü öğrenildi.