2014-2015 sezonuna hazırlanan özel okullar, koleje dönüştürülen dershaneler harıl harıl öğretmen arayışında. Yenibiris.com'un verilerine göre şu an en çok İngilizce öğretmeni aranıyor. Eğitim sektöründe aynı zamanda halkla ilişkiler elemanı, satış danışmanı da aranan elemanlar arasında.

Yenibiris.com’daki ilanlara göre şuan eğitim sektöründe 2 bin eleman alımı var. Kurumların en çok aradığı elemanlar arasında eğitim danışmanı da bulunuyor. Okullarına yeni öğrenciler kazandırmak isteyen kurumlar, elemanlarının satış ve pazarlama odaklı ve müşteri ilişkilerinde deneyimli olmasını da istiyor.

Eğitim sektöründe yıl genelinde en fazla ihtiyaç duyulan branş İngilizce öğretmenliği. Kurumlar aradıkları İngilizce öğretmenlerinde daha çok 2 ila 5 yıl arası deneyim arıyor. Daha çok İngilizce öğretmenliği için lisans mezunu olma şartı aransa da, İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunlarından pedagojik formasyon eğitimi almış olanlar da tercih ediliyor. İlanlarda iletişim yeteneği, dış görünüşüne önem kriterlerinin yanı sıra İngilizce öğretmenlerinden esnek saatlerde çalışabilmeleri de isteniyor.

Öğretmenliklerin ardından en çok eğitim satış danışmanı ve halkla ilişkiler elemanı aranıyor. Çağrı merkezi elemanına ihtiyaç da son bir yıldır artışta.
Özel eğitim kurumlarının bu dönemde sırasıyla en fazla şu branşlarda öğretmen arayışı söz konusu:

1-İngilizce öğretmeni
2-Matematik öğretmeni
3-Branş öğretmeni
4-Anaokulu öğretmeni
5-Sınıf öğretmeni
6-Biyoloji öğretmeni
7-Kimya öğretmeni
8-Fizik öğretmeni
9-Coğrafya öğretmeni
10-Rehber öğretmen
Öğretmenlikler dışında sektörde en çok aranan pozisyonlar ise sırasıyla şöyle:
1-Eğitim satış danışmanı
2-Halkla ilişkiler elemanı
3-Temizlik elemanı
4-Önbüro elemanı
5-Sekreter
6-Psikolog
7-Okul müdürü
8-Çağrı merkezi elemanı
9-Hemşire
10-Muhasebe elemanı 
Okul ve kolejlerin yanısıra, dersaneler, etüt merkezleri, kreş ve anaokullarında okullar açıldıktan sonra da işe alımların devam etmesi bekleniyor.