Türk Hava Kurumu Ayvalık Şube Başkanı 60 yaşındaki Mustafa Doğrular, yanında İzmirli işadamı 48 yaşındaki Nuri Balsarı ile birlikte dün akşam saatlerinde Ayvalık Sportif Havacılık Kulübü'ne ait TC-ABY kuyruk işaretli eğitim uçağı ile Sarımsaklı mevkiindeki Türk Hava Kurumu'na ait pistten havalandı. Bir süre uçan pilotlar, saat 19.30 sıralarında piste inişe geçti. Henüz bilinmeyen nedenle pilotların kontrolünden çıkan uçak, piste metreler kala toprak zemine düştü.

Parçalanan uçakta, eğitimen pilot olan Türk Hava Kurumu Ayvalık Şube Başkanı Mustafa Doğrular ile yanındaki işadamı Nuri Balsarı hayatını kaybetti.

Kaza sonrası olay yerine sevk edilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, kontrol amaçlı uçağa köpük sıktı.

Mustafa Doğrular ile Nuri Balsarı'nın cesetleri olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ayvalık Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Uçağın düşüş nedeninin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.


SON FOTOĞRAFLARI OLDU

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türk Hava Kurumu Ayvalık Şubesi ve Ayvalık Havacılık Spor Kulübü Başkanı Mustafa Doğrular ile Batı Anadolu Havacılık Derneği üyelerinden 20 yıldır uçuş yapan Nuri Balsarı'nın kaza öncesi özçekim yaptıkları ve fotoğrafı arkadaşlarına gönderip "Bir an önce gel güneşi havada batıralım" dedikleri belirtildi.

2 çocuk babası Doğrular ile pilot arkadaşı Nuri Balsarı'nın fotoğrafı gönderdikleri arkadaşları Ege Eşbeoğlu, "Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum. Kimse görmemiş. Havada bir sorun yaşadılar ve piste ulaşmaya çalıştılar diye tahmin ediyorum. Ben de onlara katılacaktım ama işim çıkmıştı. Bana uçakta çekilmiş fotoğraflarını göndermişlerdi, olaydan 45 dakika kadar önce. Çok üzgünüm" dedi.