Alınan bilgiye göre Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün arka kapısına gelen teröristler park girişindeki kapıdan içeriye girmek istedi. Ancak nöbetçi polis duruma engel oldu. Bunun üzerine araçta bulunan teröristlerden biri silahını çekti ve çatışma çıktı. Çatışmada 1 teröristin öldürüldüğü bilgisi verilirken, ikini bir teröristin de olduğu ve yakalanması için operasyon başlatıldığı öğrenildi.



Çatışmada ayrıca bir polis ve bir de çocuk yaralandı.


Olay bugün saat 15.23 sıralarında yaşandı. Emniyet Müdürlüğü önünden peş peşe silah seslerinin gelmesi üzerine olay yerine ambulans ve takviye ekipler sevk edildi. 2 teröristin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı girişiminde bulunduğu öğrenildi. Teröristlerden biri öldürüldü, kaçan ikinci terörist için ise operasyon başlatıldı.


İZMİR'DEKİ OLAY GİBİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep'teki olayın, İzmir'deki olaya benzer olduğunun anlaşıldığını belirterek, Türkiye'de terör örgütleri arasında hiçbir fark kalmadığını, aynı ofisin şubeleri, aynı merkezin yan kolları gibi çalıştığını söyledi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü' ne silahlı saldırıda bulununulmuştur. Saldırıya polisler anında karşılık vererek saldırganı etkisiz hale getirmiştir. Saldırıda 1 polis memurumuz hafif yaralanmıştır.

ŞÜPHELİ BAZI KİŞİLER GÖZALTINDA

Gaziantep'te Emniyet Müdürlüğü'nün araç girişinde yaşanan saldırının ardından polis, Valilik ve Vergi Dairesi'nin de bulunduğu bölgede, kaçtığı belirtilen teröristin yakalanması için operasyon başlattı. Özel harekat polisleri, zırhlı araçlarla uzun namlulu silahla bölgede bulunan çok sayıda adrese baskın yaptı. Otopark ve iş merkezlerinin de yer aldığı bölgede yapılan operasyonlarda şüpheli tavırlar sergileyen bazı kişiler gözaltına alındı.

TERÖRİSTİN CESEDİ OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Saldırıda Emniyet Müdürlüğü araç girişi önünde ölü ele geçirilen teröristin cesedi, polislerin incelemesinin ardından çağırılan cenaze aracına taşındı. Kimliği belirsiz teröristin cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurum morguna götürüldü.