Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çağlayan Adliyesi'nde bir savcının şehit olması ve iki teröristin öldürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rehin alanların içeriye avukat cübbesiyle girdiğini belirterek, polisin gereğini yerine getirdiğini belirtti.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"Avukat cübbesiyle içeriye girip savcıyı rehin aldılar. Savcımız üç tane başından 2 tane de vücudunun değişik yerlerinden kurşun alıyor ve şu anda halen ameliyattadır. Bu ameliyatın neticesinde sağlığı hakkında doktorlarla konuştum, hastaneden bilgi aldım. Allah sağlık versin, Başbakan'la da görüştük ve durum değerlendirmesi yaptık. Bakanlar da ilk iş olarak bunu yapıyor. Bu işi lokal değil her yönüyle ele almak suretiyle; avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz, diğer görevlilerin de aynı şekilde adalet saraylarına girişte nasıl bir muameleye tabi tutulacağını ele alacağız."

"POLİS GEREĞİNİ YERİNE GETİRDİ"

"Bu işin öyle hafife alınır bir yanı yok. Bu, üzerinde çok çok önemle durulacak ibretlik bir vaka, olaydır. Tabii ben polisimizin özellikle yaptığı operasyon sebebiyle kendilerini de kutluyorum. Çünkü onlar da bir yerde bu silah seslerinden sonra cansiparane o odaya girerek orada da gereğini yerine getirmiş oldular. Savcımızın ailesine geçmiş olsun diyorum. Dua etmekten başka elden birşey gelmiyor. Doktorlar da ellerinden geleni yapıyorlar."