Ermenek'in Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde faaliyet gösteren 9 linyit ocağından Has Şekerler Madenciliğe ait madende 18 işçinin mahsur kalmasının ardından diğer maden ocaklarında üretim durduruldu. Burada çalışan işçiler de facianın meydana geldiği ocakta, arkadaşlarının kurtarılması için çalışmalara katıldı. Bu çalışmalarda işçilerden 10'unun cesetleri çıkarıldı.

Ermenek İlçesi'nde kömür satışı yapan Mustafa Çayır, maden ocaklarındaki kömür üretiminin durması nedeniyle ilçede kömür sıkıntısının başladığını belirtti. Şu an ithal kömür satmaya başladıklarını ifade eden Çayır, şunları söyledi:

''Ermenek'te olay yaşanmadan önce kömürün tonunu 330-340 liraya satarken, şu anda ilçe dışından ithal kömür getiriyoruz. Kömür İskenderun limanlarından geliyor ve nakliye, işçilik ve ithalat masrafları ekleniyor. Halkamız da şimdi bu kömürün tonunu 580-600 liraya alıyor. Baktığımız zaman fiyatlarda yüzde 50’lik bir artış oldu. Kömür ocakları durduğu ve halkımız da yerli kömür bulamadığı için mecburen ithal kömüre yöneldi. Yakacak masraflarını yüzde 50 oranında arttırmış oldu.''

BÖYLE GİDERSE BİR SENEYE KALMAZ ERMENEK KÖY OLUR

Fiyatlar yüksek olduğu için çoğu kişinin kömür alamadığını da ifade eden Mustafa Çayır, Ermenek’te halkın büyük bir kısmının kömür ocaklarında çalışarak geçimini sağladığını belirtti. Çayır, "Bazıları madende çalışıyor, bazıları çıkan kömürlerin taşınmasını sağlayarak nakliyecilikten para kazanıyordu. Şimdi bunların nakliye işi durdu. Zaten ocaklarda çalışan işçiler de bu olay yaşanmadan önce ocaklara gitmedi ve maaş alamadı. Arkasından hemen bu facia yaşandı. Yaşanan bu olay Ermenek piyasasını çok büyük bir şekilde etkiledi. Eğer bu şekilde devam ederse bir seneye kalmaz Ermenek köy olur" diye konuştu.

KÖMÜR YETMİYOR

Ermenek’e kömür getiren 2 şirket bulunduğunu ve getirdikleri kömürün de yeterli olmadığını kaydeden Çayır, ''Ermenek'in yıllık ortalama resmi kurumlar hariç 2 bin 500- 3 bin ton civarında kömür tüketimi var. İlçede de 2 tane toptancı var. Getirdiğimiz kömür de yeterli olmuyor'' diye konuştu.