11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kayınpederi Ahmet Öztürk, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Öztürk, bugün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye devletin zirvesi katıldı. Özyurt'un cenazesi Sahrayıcedid Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Abdullah Gül’ün kayınpederi Ahmet Özyurt, dün tedavi gördüğü Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Özyurt için bugün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde Cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Egemen Bağış, Cemil Çiçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, çok sayıda milletvekili, bürokrat ve akademisyen katıldı.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın kıldırdığı cenaze namazında, katılanlardan helallik alındı. Namazın ardından da tabutu ilk olarak Erdoğan, Davutoğlu ve Gül sırtladı. Ahmet Özyurt’un cenazesi Sahrayıcedid Mezarlığı’nda toprağa verildi.