Evden Eve Nakliyat Öncesi Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evden eve nakliyat öncesinde firma araştırması yaparken, bu tecrübeyi yaşamış arkadaşlarınızdan birçok tavsiye alacaksınız. Ama pek fazla bilinmeyen detayları taşınma öncesinde atlayabilirsiniz.

Daha Ucuza Taşınabilirsiniz

Evden eve nakliyat öncesinde gerekli ambalajlama ve paketleme aşamalarını ambalajlama malzemeleri satan firmalardan temin ettikten sonra taşınma maliyetinizi daha ucuza getirebilirsiniz. Paketlemeye gündelik hayatta en çok kullanmış olduğunuz eşyalardan başlayabilirsiniz. Örneğin televizyon veya bir bilgisayar bu eşyaları sizler paketlediğinizde en azından eşyanın nasıl paketlendiğinin akibiyetini bildiğinizden dolayı eşyaların personel tarafından taşınması sırasında terettdüt etmezsiniz. Eğer mobilya eşyalarınızı da paketleme yapmak istiyorsanız eğer çevrenizde bulunan marangoz firmalarından destek alabilirsiniz. Çünkü mobilya eşyalar ilk olarak demonte yapılıp sonrasında ise paketlenmesi gerekmektedir. Eşyanız yeni evinize ulaştığında demonte gören eşyaları monte ettirip rahatlıkla kullanabilirsiniz.

En Ucuzunu Tercih Etmeyin

Firmaları arayıp nakliye teklifi aldığınızda size en düşük fiyat veren nakliye firmasıyla hemen çalışmayın. Firmayı biraz araştırın, yetki belgelerini, taşıma araçlarını, personellerini ve en önemlisi sözleşme kapsamı içerisinde nakliye hizmeti verdiğinden emin olun. Çünkü taşıma sonrasında eşyanızın alacağı hasar, aldığınız nakliye fiyatını geçer ise taşınmanızın hiçbir anlamı kalmaz.

Nakliye firmaları genelde müşterilerden fazla para talep etmek için bin bir türlü bahaneler üretip size ekstra maliyet çıkarabilirsiniz. Bunları örneklendirecek olursak eğer aşağıda belirtmiş olduğumuz hususları dile getirebiliriz.

1.      Taşınma günü eşyalar araca yerleştirilirken, eşyanız fazla gibi gösterilip sizden ekstra para talep edilebilir. Araç içerisine eşyaları boşluk olacak şekilde istifleme yapıp ikinci araca ihtiyaç var denilip sizden para talep edilebilir.

2.      Eşyalarınızın eğer piyasa fiyatı pahalı ve kıymetli eşyalarınız bulunuyor ise özel iyi ambalajlama uygulamaları yapılmalıdır. Bu hususta taşınma öncesi ambalajlama fiyatı için ilgili firmadan ayrı fiyat almanızı tavsiye ediyoruz.

3.      Binada oturmuş olduğunuz kat durumu çok yüksek gibi gösterilip asansörlü nakliyat sistemine ihtiyaç duyulabileceği söylenebilir ve sizden ekstra ekipman ücretleri alınabilir.

Bu tür bahaneler üretilerek firmalar sizden ekstra para talebinde bulunabilir ve nakliye işiniz daha pahalıya gelebilir bunun için dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Nakliyat Saati ve Tarihi Önemli

Taşınma öncesinde etrafınızda oturan bina sakinlerini rahatsız etmeden taşınma tarihini, saatini iyi ayarlamanız gerekmektedir. Trafik ve hava koşullarını dikkate alıp taşınmanızı iyi ayarlamanız gerekmektedir.

Bu Eşyaları Nakliye Kamyonuna Yüklemeyin!

Eşyalar taşınıp araca yüklenmesinin ardından potansiyel tehlike oluşturabilecek bir takım eşyalar vardır. Örneğin mutfak tüpüdür. Mutfak tüpleri küçük büyük hacmi fark etmeden oldukça yüksek teşhirli patlayıcı özelliğe sahiptir. Özellikle şehirlerarası nakliyat hizmetlerinde araç içerisinde tüpün sürekli sağa sola çarpması büyük bir tehlikenin geldiğini haber verebilir. Bunların yanı sıra gıda ürünleri gelmektedir. Derin dondurucu içerisinde sağladığınız gıda ürünlerini taşınma sırasında yanınızda götürmeyin.

Sıklıkla Kullanmış Olduğunuz Araç Gereçler

Taşındığınız yeni evde taşınan eşyaları paketlerinden ayırmak ve kullanıma hazır sunmak için 1 kaç adet koli bulundurmanızı öneriyoruz. Bu koliler içerisinde sıklıkla kullandığınız mutfak eşyalarınız olan çatal, kaşık, bıçak, tava, bulaşık sabunu, bulaşık süngeri gibi ilk etapta yanınızda ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları aynı kutuya yerleştirmenizi tavsiye ediyoruz.

İyi bir taşınma deneyimi sağlamak için sizlere özel olarak hazırlamış olduğumuz infografik çalışmasında nakliyat firmanızı seçerken kaçınmanız gereken hatalardan bahsettik, incelemeniz tavsiye ederiz.