Matbaa firmasının sunduğu hizmet ve profesyonel işçiliğine göre basım fiyatları da değişmekte. Her türlü belge ve kağıt basımı için izinli olan firmalar için Maliye Bakanlığı’ nın devletin işleyişini kolaylaştıracak şekilde matbaa firmalarına lisanslı çalışma izni verilmiştir. Resmi kurumlar için istenen fotokopi, belge, kayıt evrakları ve başvuru evraklarının renkli digital basımlarını yapan iş yerleri vardır. Bu iş yerleri lisans sahibi olup, standart basım işlerinde de fatura basımı için renkli ve renksiz uygulamalara yer verilir.


Üsküdar’da Lisanslı Matbaacılar

Üsküdar matbaa iş yerleri ve sundukları hizmetler doğrultusunda birçok alanda baskı yapmakta. Baskıların herhangi bir zemin üzerine, parçaya ya da bir kağıt üzerine resmi belge olacak şekilde yapılan digital işlemlerdir. Matbaacılık sektörüne kadar inen internet kullanımı sayesinde, firmaların internet adresi üzerinden istediğiniz matbaa şablonunu oluşturabilir ve basımı için gönderebilirsiniz. Lisanslı çalışma belgeleri için resmi evrak fotokopileri, baskıları ve ambalajları için ciltleme yapılır. Üsküdar bölgesinde de bu şekilde çalışan iş yerlerini bulmak mümkün.


Çalışma Koşulları ve Prosedürleri

Üsküdarda matbaa iş yerleri için devlet tarafından sertifika verilerek lisanslı çalışma izni verilmiştir. Üsküdar’ ın hemen her bölgesinde çalışma izni olan matbaa dükkanlarını bulmak mümkün. Toplu baskılar ve binlerce davetiye baskıları gibi özel matbaa işlerinde renkli ciltleme kullanılır. Devlete ait olan belgelerin basımında punto, yazı şekli, kenarlar ve mürekkep rengi gibi şartlar aranır. Bütün matbaacılar bu belgelerin basımı için izinli olmayabilir. Çalışma şekillerinde ise yasal çoğaltma iznine sahip olunan birçok kağıt ve broşür baskılarının nasıl olacağına dair bilgiler verilmekte.


Matbaa Hizmetleri

Renkli ve orijinal ciltleme hizmetleri ile birçok baskı, ciltleme, broşür, şablon ve tasarımlarında kişiye özel matbaa işlemleri yapılmakta. Matbaa iş yerlerinin çalışma izinlerine göre illegal olmayan bütün basım ve çıkarma işlemlerinde serbest olabilirler. Kurumsal belge ve dosyaların basılarak çoğaltılması için resmi izinlerin alınması gerekiyor. Bu yüzden broşür gibi basımları olan kağıtlar için anlaşmalı matbaalardan sipariş verilebilir. Özel ya da resmi fatura baskıları içinde hizmetler verilmekte.