Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatı ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yayınladı. Açıklamada IŞİD ve PKK/PYD'ye ait 59 hedefin vurulduğu belirtildi. Havadan ve karadan yapılan operasyonda 12 terörist de etkisiz hale getirildi. 1440 kilometrelik alan IŞİD'den temizlenirken, 179 bölgenin denetimi de Özgür Suriye Ordusu'na geçti. Operasyon kapsamında bomba yüklü 2 aracın da imha edildiği öğrenildi.

Operasyonun 77 gününde ÖSO'nun 7 askerinin de yaralandığı öğrenildi. Öte yandan tuzaklanan 20 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı şu açıklamayı yayınladı: "Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, Rai güneyinde yer alan Bulaykah, Şayki Cerrah ve Tall Battal Eş Şarki'de büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik faaliyetler ve mayın/el yapımı patlayıcı temizliği devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 7 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiş, 11 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş ve bomba yüklü 2 araç imha edilmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 179 meskun mahalde yaklaşık 1440 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 57 DEAŞ hedefine ve 1 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından; Tall Curji bölgesinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik 1 hava harekatı icra edilerek, 1 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, bomba yüklü 1 araç imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 20 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1463 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."