Olay Başakşehir'in Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan bir fırında meydana geldi. Alınan bilgiye göre dün gece saatlerinde fırınına giden işyeri sahibi, fırında kalan ikisi Türk, ikisi yabancı uyruklu 4 çalışanını uyandırmak istedi. Ancak işyeri sahibinin çabalarına rağmen işçiler tepki vermedi.

Bunun üzerine durum hemen polise ve sağlık ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları incelemede 4 işçinin de hayatını kaybettiğini tespit etti.

24 yaşındaki Adem Porsuk, kardeşi 17 yaşındaki Oktay Porsuk, Suriye uyruklu olduğu öğrenilen Agıl Reşit ve Pakistan uyruklu soyismi belirlenemeyen Hikmet'in cesetleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Olayla ilgili iki fırın sahibi de gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan O.T. ve R.Y. daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Ölüm nedenleri bilinmiyor


Öte yandan işçilerde darp izine filan rastlanmadı. İşçilerin zehirlenerek öldükleri düşünülüyor. Bazı kişiler işçilerin yedikleri tavuktan zehirlenmiş olabileceğini söylerken, polis ekipleri de 4 işçinin karbonmonoksitten zehirlenmiş olabileceği üzerinde duruyor.