Dana eti bazında da farklı farklı gıda ürünlerini ortaya çıkaracak olan Florya et entegre tesisleri; geniş bir menüye de sahip olması ile dikkat çekecektir. Kısaca yapımlarına şu şekilde değinilebilir: Büyükbaş hayvan etlerinin ve lezzet verici baharatlardan, emülsiyon teknolojisi uygulanarak elde edilen hamurun doğal ya da yapay kılıflara doldurulup ısıl işlem uygulanması ile oluşan et ürünüdür. Örneğin: Dana Salam, Dana Sosis, dana füme, sucuk vb. Pastırma konusunda da dikkat çekecek bir ürün kalitesi ortaya koyan Florya; bu aşamada da kaliteli gıda ürünlerini ortaya koyma anlamında da ön planda yer alacaktır.

Emülsiyon Teknolojisi: Normal şartlarda birbirine karışmayan su ve yağın, et proteini aracılığı ile yüksek devirli bıçaklar sayesinde birbirine karıştırılması işlemidir. Salam ve sosis üretiminde sinirler, sinirlerin etrafında olan küçük etler, iç yağ, akciğerler, kuyruk yağı, deriler, kıkırdaklar, tırnak tozu, eklem yerleri, ibikler, gagalar, paça, kıl ve tüyler, salça, soğan, sarımsak ve baharatların yanı sıra nitrit, nitrat ve MSG katkı maddesi bol miktarda kullanılmaktadır.

Füme et ise 15 gün boyunca tuzla kaplanıp dinlendirilmiş etin, kuru odunlarla hafif pişirilerek (tütsülenerek) elde edilen ettir. Salamda kullanılan hammadde ve yardımcı maddeler; dana eti, yağ, yağ emülsüyon, su, buz, rework, mono sodyum glutarnat, et aroması, sodyum nitrit, tuz, sodyum laktat, şeker, tatlı kırmızı, kişniş, sarımsak, kırmızı biber, konsantre soya, zencefil nişasta, beyaz biber. Sosiste kullanılan hammadde ve yan maddeler; dana eti, yağ, emülsüyon, su, buz, rework, mono sodyum glutarnat, et aroması, sodyum nitrit, nitrat, şeker, tatlı kırmızı, sarımsak, kırmızıbiber, Konsantre soya, zencefil, nişasta, beyaz biber.

Hamburger köfte üretiminde ise donuk et ve taze et karıştırılarak yapılır. Kıyma haline gelen etler kullanılacak yardımcı hammaddeler ile birlikte karıştırılmak üzere kutere atılacaktır. Karışım tamamlandıktan sonra şekil verme işlemini için formlama makinesine gönderilecektir. Formlanan ürünler kontrolden sonra paketleme işlemine alınacak ve depolama ve sevkiyata hazır hale gelecektir. Hamburger üretiminde; taze et, don et, yağ, su, soğan, buz, irmik, nişasta, tuz, karbonat, kimyon, karabiber, acı kırmızıbiber, ferma, kekik, sarımsak tozu, laktat bulunur. Bu işlemlerden sonra paketleme ve sevkiyat için ürünler hazır hale gelir.