Parça ikmalindeki kesinti nedeniyle üretime ara verilen Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda çalışan yaklaşık 500 işçi burada kendilerini destekleyen bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Pankart açıp slogan atan işçiler, iş ve ekmek mücadelesi dışında hiç bir  siyasi amaçları olmadığını söyledi.

İkinci bir duyuruya kadar üretime ara veren Ford Otosan Fabrikası işçileri, bugün İzmit Sabri Yalım Parkı'nda buluştu. Ellerindeki pankartlarla gelen işçiler, kendilerine destek veren bazı siyasi parti, sendika ve diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu. 'Patron ve Türk Metal el ele, işçiler direnişe' yazılı büyük bir pankart açan, daha çok Türk Metal Sendikası'na karşı pankartlar taşıyan işçiler, Bursa'da direnişteki  işçilere destek mesajları verdi. İşçiler, Türk Metal Sendikası'nı istemediklerini belirterek, burada kurulan bir masada da sendikadan istifa dilekçelerini imzaladı. Burada yapılan konuşmada, bazı işçilerin işveren tarafından fabrikaya çağırıldığını ancak, gittiklerinde kartlarının basmadığını ileri süren işçiler, "Eğer bir kişi dahi bu nedenle işten çıkarılırsa üretimi durdururuz" dedi.

Ford Otosan işçileri basın açıklaması ardından yürüyerek D-100 karayolu üzerindeki Mimar Sinan Köpdrüsü'nden yolun kaşsına geçtikten sonra otobüslere binerek Gölcük'e gitti. Ford otosan işçileri, eylemdeki işçilere destek vermek amacıyla Bursa'ya da gideceklerini anlattı.

FORD OTOSAN ÜRETİME BAŞLAYACAK

Birbirine yakın konumdaki Gölcük ve Yeniköy Fabrikasında yaklaşık 7 bin 150 çalışanı bulunan ve parça ikmalinde soruhla karşılaşması nedeniyle bugün üretimin durdurulduğu Ford Otosan’ın, bazı parçaların sevk edilmesine başlanması nedeniyle her an üretime geçebileceği belirtildi. Zaman konusunda henüz açıklama yapılmadı.