Milletvekili adayı olmak için görevinden istifa ettiği iddia edilen MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili bomba iddialara ortaya atıldı. İddiaların kahramanı ise Twitter fenomeni Fuat Avni. Fuat Avni, Genelkurmay'ın Murat Karayılan'ın yerini tespit ettiğini ve vurmaya hazırlandığı sırada Hakan Fidan'ın Karayılan'a durumu bildirdiğini yazdı. Fuat Avni, "Fidan kendini akıllı sanadursun. Bunların hepsi kayda alındı." cümlelerini de kullandı.

Genelkurmay'ın, KCK'li Murat Karayılan'ın yerini tespit ettiğini ve vurmak için gün saydığını ifade eden Fuat Avni, Hakan Fidan'ın bu haberi alır almaz Kandil'e ulaştırdığını ve Karayılan'ın kaçmasında yardımcı olduğunu iddia etti.

Bilgiyi alır almaz Fransız Haber Ajansı muhabiri ve Fırat Haber Ajansı muhabirini devreye sokan Fidan'ın, Karayılan'ın acilen bölgeyi terk etmesini istediğini iddia eden Fuat Avni, Karayılan'ın İran sınırlarına geçtiği ve hatta o gün Anadolu Ajansı tarafından ''Karayılan İran'da yakalandı'' haberleri yapıldığını ifade etti.

Fuat Avni, Karayılan'ı kurtaran Fidan'ın, İran Devrim Muhafızları Generali Seyed Ali Akbar Mir Vakiliyi devreye sokup Karayılan'ı serbest bıraktırdığını iddia etti.

Öcalan'ın da bu olaydan haberdar olduğunda Fidan'a teşekkür ettiğini iddia eden Fuat Avni, ''Fidan kendini akıllı sanadursun, bunların hepsi kayda alındı'' dedi.


İşte o tweetler:

- Fidan, Oslo görüşmelerine katılmaya başladıktan sonra sürecin seyrini örgüt lehine olağanüstü hızlandırdı.

- Örgüte ve Öcalan'a devlet adına garantiler verirken, KCK içerisindeki adamlarına da eylemleri artırın talimatı verdi.

- Genelkurmay'ın dağda, emniyetin şehirlerde kademeli şekilde yaptığı operasyonlar, örgütü bitme noktasına getirmişti.

- TSK, İHA desteğiyle Karayılan'ın yerini tespit etmişti, elde ettiği raporlar doğrultusunda vurmak için gün sayıyordu.

- Fidan, Mit elemanı Fransız Haber Ajansı muhabiri Mustafa Özer'e acilen Karayılan'ın yanına gitmesi talimatı verdi.

- Kandil'den randevuyu da Mit elemanı olan Fırat Haber Ajansı Avrupa sorumlusu İsmet Kayhan ayarladı.

- Karayılan'la buluşan Özer, Karayılan'a Fidan'dan gelen askerin yerini tespit ettiği, bölgeyi terk etmesi gerektiği mesajını iletti.

- Karayılan İran topraklarındaki kamplara geçti ve İran'ın Karayılan'ı yakaladığı haberi Anadolu Ajansı tarafından duyuruldu.

- Karayılan'ın hayatını kurtaran Fidan, İran Devrim Muhafızları Generali Seyed Ali Akbar Mir Vakiliyi arayıp Karayılan'ı serbest bıraktırdı

- Öcalan, bu hamle için Fidan'a teşekkürlerini iletti. Fidan kendini akıllı sanadursun. Bunların hepsi kayda alındı.