Fuat Avni, 1 Kasım'da yapılacak erken seçimlerden önce muhalif medyayı susturmak için operasyon planlandığı iddiasını yineledi.

Operasyonun bir ayağında sermaye diğer ayağında ise medya olduğunu ifade eden Fuat Avni, hedefteki şirket ve işadamlarının Eczacıbaşı, eski TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, İş adamı Osman Kavala ve Koç Grubu olduğunu öne sürdü.

MEDYA OPERASYONUNDAKİ İSİMLER

Twitter fenomeni operasyonun medya ayağında da hedefte Aydın Doğan ve Akın İpek olduğunu, bu 2 medya patronunun mal varlıklarına el konulacağını ve kişisel veriler ile aile fertleri üzerinden kumpas dosyaları hazırlandığını iddia etti.

KRİZ LOBİSİ SUÇLAMASI

Fuat Avni, adı geçen medya grubu başkanları ve iş adamlarının "dış güçlerle birlikte 'Kaos lobisi' 'Kriz lobisi' kurdular ve krizi başlattılar" gibi suçlamalara maruz kalacaklarını ve günah keçisi ilan edileceklerini öne sürdü.

"BABACAN ERDOĞAN'I UYARDI"

Fuat Avni Babacan ile ilgili iddialarda da bulundu. Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "seçimin, doları 3.5 TL'ye çıkaracağı" konusunda uyarı yaptığını iddia eden twitter fenomeni, Babacan'ın Erdoğan'dan 'biz onu düşündük' cevabını aldığını da iddialarına ekledi. (Kaynak:Sözcü)