"Gazilerimiz" kısa filminin izlenmesinin ardından kürsüye malul gazi Jandarma Binbaşı Mehmet Bedri Aluçlu çıktı.

Siirt'te 2007'de terör örgütünce tuzaklanan mayının patlaması sonucu görme yetisini ve ellerini kaybeden Aluçlu, bu toprakların şehide ve şehadete yabancı olmadığını söyledi. "Bizler bu toprakların çocuklarıyız, bu toprak üzerindeki her fert gibi bu vatan için canımızı vermeye and içmişiz" diyen Aluçlu, vatana sevdalı olduklarını söyledi. Aluçlu, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki bu toprak için canımızı verme şerefine eremedik. Fakat bu toprak için canını verme şerefine eren şehitlerimiz ile yan yana savaşma onurunu yaşadık. Bir elimize şehadet kapısının tokmağı dokunurken diğer elimizle geçip giden zamanın kapısının kolunu tutmaktayız. Belki de bu şehadet kapısının tokmağına dokunduğumuz için, ölümün nefesini soluduğumuz için, düşmanın hain suratını defalarca gördüğümüz için bu mücadeleyi, bu kana kan, göze göz, dişe diş mücadeleyi duymayanları, duyamayanlara, hissetmeyenlere, hissedemeyenlere duyurmak, anlatmak bize düşer. Biz Diyadin'de kurşun yiyen kardeşimizi de Saray'da şehit olan teğmenimizi de Abalı'da havalanan karakolumuzu da iliklerimize kadar hissettik. Günlerce açılmayan yollara, yakılan okullara ses çıkarmayan yöneticileri de gördük, duyduk ve ıstırabını çektik. Fakat biliyoruz ki görmeden ümit ettiğimiz bu vatan için ölürsek yazılsın kabrimize vatan mahsun, biz mahsun."


"SAĞLIKLI İNSANLAR ENGELLİLERİN NE ÇEKTİĞİNİ BİLEMEZ"

Türk Silahlı Kuvvetlerine sundukları imkanlar için teşekkür eden Aluçlu, sağlıklı bir insanın engellilerin çektiği sıkıntıları bilemeyeceğini söyledi.

Kendisinin de engelli olmadan önce onların neler yaşadığını fark edemediğini dile getiren Aluçlu, "Engelli gazilerimizin sıkıntılarını aşmakta silahlı kuvvetlerimizden ziyade asıl büyük görev kamu kurum ve kuruluşlarındadır. Valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler bizim günlük hayatta yaşadığımız sıkıntıları aşmak için bize yardım etmek, bizi görmek, duymak ve bilmek zorundadır. Fakat böyle bir ihtiyaçları, istekleri, talepleri olduğunu hiç mi hiç zannetmiyoruz" diye konuştu.

Konuşması salondakiler tarafından uzunca alkışlanan Aluçlu'nun ardından teröristlerce 2007'de Şırnak'ta döşenen mayına basması sonucu gazi olan Piyade Er Osman Çakmak ile son Kurtuluş Savaşı gazisi Albay Mustafa Şekip Birgöl'ün kızı İpek Tülay Artunç da duygularını ifade ettiler.