Bir dönem Türkiye’nin sevgilisi haline gelen Gizem Yüksel’in ve ablasının şofbenden zehirlenerek ölmesiyle ilgili Yüksel ailesi, sigorta ve LPG şirketine tazminat davası açtı.

Bursa Orhangazi Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğretmeninin sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çektiği görüntüleri internette tıklanma rekorları kırınca gazetelerde ve televizyon kanallarında üst üste haber olan Gizem Beray Yüksel (11) ile ablası İrem Sılay Yüksel'in (12) ölümüyle ilgili sigorta ve LPG şirketine tazminat davası açıldı. Bugün'ün haberine göre Gizem ile ablası İrem, Orhangazi ilçesi Arapzade Mahallesi'ndeki evlerinde 28 Kasım 2011 günü şofbenden sızan gazdan zehirlenerek hayatlarını kaybetmişti. Anne Ayla Yüksel ile baba Salih Yüksel kızlarının ölümünden sorumlu tuttukları LPG ve sigorta şirketine 365 bin TL'lik tazminat davası açtı. Aile adına mahkemeye başvuran avukat Habip Özdemir, sigortalı LPG şirketine ait tüp gazın gaz kaçırması sonucu iki kardeşin hayatını kaybettiğini belirtti.

ÖDEME YAPMADILAR


İki çocuklarının ölümüyle anne ve babanın destekten yoksun kaldıkları belirtilen dava dilekçesinde, sigorta şirketine yapılan müracaat üzerine, şirketin 50 bin lira destekten yoksun kalma tazminatı ödediği, ancak LPG şirketinin müvekkillerine herhangi bir ödeme yapmadığı ifade edildi. Dilekçede, "Davalılar tarafından cenaze ve defin masraflarına ilişkin herhangi bir ödeme de yapılmamıştır. Fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla şimdilik 365 bin liranın davalılardan tahsiline karar verilmesini talep ediyoruz" denildi.

VALİYE SİTEM ETMİŞTİ

Gizem Beray Yüksel, öğretmeninin internette yayınladığı videodan sonra 'Beyaz Show'a katılmıştı. Gizem, programda zekâsı ve hazır cevaplılığı ile izleyenleri ekran başına kilitlemiş ve herkesi kahkahaya boğmuştu. Bursa Valisi'ne sitem eden küçük Gizem, daha sonra Vali Şahabettin Harput'un da konuğu olmuştu.