Önceki gün Resmi Gazete'de yeni bir KHK yayımlandı. Yeni KHK'de FETÖ ve PKK'ya destek gerekçesiyle memurluktan atılan kişilerle ilgili önemli bir düzenleme de yer aldı. Daha önce görevine son verilen bu kişilerin peşin aldıkları maaşlarının, ayın geri kalan kısmı için iade talep edilmişti. Yani maaşlarını 15'inden 15'ine alan memurların, hangi tarihte gözaltına alındılarsa, kalan süre kadar ücretlerini iade etmeleri gerekiyordu. Aynı şekilde askeri okul öğrencilerinin de aldıkları harçların iadesi isteniyordu.

Yeni yayımlanan KHK ile ise bu uygulamadan vazgeçildi. Artık bu kişiler maaşlarının geri kalan kısmını iade etmek zorunda olmayacaklar. Öte yandan, askeri öğrenciler ile öğretim üyesi yetiştirme programı kapsamındaki kişilerin mecburi hizmet yükümlülükleri ve mecburi hizmete bağlı borç yükümlülükleri ortadan kalkacak.

Bunlardan alınmış olan borç yüklenme senetleri ve müteselsil kefalet senetlerinde yazılı tutarlar, talep ve tahsil edilmeyecek. Ancak, bu KHK'dan önce tahsil edilmiş aylık ve diğer mali sosyal haklara ilişkin tutarlar sahiplerine iade edilmeyecek.