Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e alındığı iddia edilen ve kamuoyunu meşgul eden 1 milyonluk makam aracı ile ilgili açıklama geldi. Bir televizyon programına katılan Görmez, araca bir gün dahi binmediğini söyleyerek, o aracı iade edeceğini belirtti. Diyanetten yapılan açıklamada aracın fiyatının 322 bin TL olduğu belirtilmişti. Ancak bir gazetede yayınlanan haberde, aracın faturası yayınlamış ve fiyatı 1 milyon 6 bin 641 lira olarak gösterilmişti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 1 milyonluk araç iddiaları hakkında konuştu. Aracı iade edeceğini söyleyen Görmez, Habertürk TV canlı yayınında şunları söyledi:

"Bakanlar Kurulu sadece kurumlara belli bir birimin üzerinden araç alınacaksa izin veriyor. O izni valiliklere de veriyor. Araç talebi bizden geldi. Mevcut araçla yürümek mümkün görünmüyordu. Edep el vermediği için daha önce konuşmadım.

Eğer siz bir algı operasyonuyla Diyanet İşleri Başkanı'nı itibarsızlaştırmaya karar vermişseniz, o takdirde sadece Türkiye'de değil Diyanet'in hizmet götürdüğü bütün noktalarda bu adımı atıyorsunuz. Bu haberler yayınlandığı zaman Diyanet İşleri Başkanı o araca binmemiş daha. Bunu gördüğüm an benim için o araç bir mezara dönüştü. Ben bir gün dahi o araca binmedim. Bu sarık leke kabul etmez. Bir nokta leke kabul etmez.
Ben ibret-i alem için o aracı iade edeceğim."

1 MİLYON TL'LİK ARAÇ

Diyanet İşleri Başkanı'na 1 milyon TL'lik makam aracı alındığı iddia edilmişti. Haberin kamuoyunda yankı bulması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada aracın maliyetinin 322 bin TL olduğu, zırhlı olmadığı, makam aracının 2006 yılından bu yana yenilenmediği ve eski aracın sürekli arıza vererek hizmette aksamalara neden olduğu bilgisine yer verilmişti. Daha sonra bir gazetede aracın faturası yayınlanmıştı. Eylül 2014 tarihli resmi yazıda aracın fiyatı, 1 milyon 6 bin 641 lira olarak belirtiliyordu.