Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Fethullah Gülen ile görüştüğünü sonradan öğrendiğini söyledi. Davutoğlu, Gülen ile görüşmesi konusunda yaptığı açıklamada Gül'ün ve Erdoğan'ın bilgisi dahilinde görüştüğünü söylemişti. Benimli ilgili kısımda bir yanlışlık var diyen Gül ise ziyareti sonradan öğrendiğini açıkladı.

Azerbaycan’da düzenlenen 3. Küresel Açık Toplumlar Forumu’na katılan Abdullah Gül, Türkiye’ye döndü.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir açıklaması oldu. 2013 senesinde Fethullah Gülen’i ziyaret ettiğini ve bu konuda da sizin izniniz ve görüşünüzün alındığını söyledi. Buna ilişkin neler söyleyebilirsiniz?" sorusu üzerine, "Benimle ilgili kısmında bir yanlışlık var. Ben sonradan öğrenmiştim" yanıtını verdi.

Azerbaycan gezisi hakkında da bilgi veren Abdullah Gül, "Bakü’de bir uluslararası konferansta konuşma yaptım. Ayrıca Azerbaycan Diplomasi Akademisi’nde de yine bir konuşma yapıp, orada bir fahri doktora verdiler. Ayrıca bazı temaslarda bulundum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fethullah Gülen’i 2013 yılının Eylül ayında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ile o tarihte Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde ziyaret ettiğini açıklamıştı.