FETÖ'nün üst düzey bir abisinin verdiği bilgiye göre, darbe girişiminin planı 2010 yılındaki gizli toplantıda yapıldı. Bu toplantıda Gülen'in evlilikle ilgili düşünceleri de anlatıldı. Toplantının CD'si İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyasına girdi. Söz konusu sohbette iddiaya göre üst düzey bir imam, diğer imamlara Gülen'in üst düzey yetenekleri olduğunu iddia etti.

Sohbette bugüne kadar hiç evlenmemiş olan Gülen'in evliliğe dair planları da anlatıldı. İmam, Gülen'e 'sünnetler içinde evlilik de var, bunları nasıl yaşayacaksınız' diye sorulduğunu, Gülen'in de bu soruya şeriat geldiğinde ilk sakal bırakacağını sonra da sünnet olduğu için evleneceğini söylediğini anlatıyor. Sohbette Gülen sonra 80 yaşında ilk evliliğini yapacağını, ikinci evlilik sünnet olduğu için de 90'lı yaşlarda da ikinci evliliğini yapacağını söylediği anlatılıyor.

Sohbette anlatılana göre, Gülen ilk evliliğini bekar bir kişi ile yapacak ve bu evlilikten iki oğlu olacak. İkinci evliliğini ise dul bir kadınla yapacak ve çocuğu olmayacak. Sohbette şu sözler de sarf ediliyor: "Hocaefendi gençlik yıllarında, tahta kulübedeyken çamaşır yıkıyormuş. Kalbinden hafif geçmiş 'ya bir avrat olsaydı bu işleri düşünmezdim' diye. O gece Sabah seher vaktinde müezzin Hayri Efendi vardır, cami müezzini. Allah Resulü rüyasına giriyor Hayri Efendinin ve 'git Fetullah'a söyle, evlenirse ölür' diyor. Hocaefendi de 'ya evlilik falan düşündüğüm yok. Çamaşır yıkarken kalbimde öyle bir şey geçmişti' diyor. Allah Resulü demek bu kadarına bile razı olmadı."