Şırnak'ın Uludere İlçesi Andaç Köyü yakınlarında yola patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristler, askerlere roketatar ve otomatik silahlarla ateş açtı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle Üsteğmen Orhan Ünsal ile er Hüseyin Kavalbacak şehit olurken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Andaç Köyü yakınlarında PKK'lı teröristler dün malzeme taşıyan geçişi sırasında yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Patlama bölgesine bu salah zırhlı araçla askerler sevk edildi.

Bölgeye ulaşan askerlerin yaya olarak arama tarama yaptıkları saat 11.40 sıralarında, PKK'lı teröristler pusu kurdukları yerden roketatar ve uzun namlulu silahlarla atış açtı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle Üsteğmen Orhan Ünsal ile er Hüseyin Kavalbacak olay yerinde şehit olurken, bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

Kaçan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan hava destekli operasyonun sürdüğü belirtildi.


Şemdinli'de askeri araca saldırı: 3 yaralı


Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki Yeşilova Bölgesi'nde bugün saat 11.00 sıralarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcıyı inflak ettirmesi sonucu 3 asker yaralandı. Yaralı askerler Derecik Beldesi'ne kaldırılırken, bölgedeki PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de hava destekli operasyon başlatıldı.