Şanlıurfa'da devlet hastanesi önünde polise saldırı düzenlendi. Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nin acilinden çıkan polislere kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından ateş açıldı. O sırada araca binmiş olan 2 polis yaralandı. Yaralı polisler silah seslerini duyan hastane çalışanları tarafından tedaviye götürüldü. İlk müdahalesi Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde yapılan polisler daha sonra Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak 2 polis memuru da kurtarılamayarak şehit oldu.

Olay, gece geç saatlerde Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Acil servisten ayrılan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin bulunduğu araca, kimlikleri henüz belirsiz kişilerce tabancayla ateş açıldı. Tabancadan çıkan mermilerin isabet ettiği araçtaki isimleri açıklanmayan 2 polis yaralandı. Yaralı polisler, silah sesleriyle durumu fark eden hastane çalışanları tarafından acil servise götürülerek tedaviye alındı. Olayın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, saldırganların yakalanması için operasyon başlattı. Acil serviste tedavileri süren yaralı polisler için polis telsizinden kan anonsları yapıldı.

POLİSLER ŞEHİT OLDU

Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalelerinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen 2 polis memuru, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.