Suriye'deki savaşta yaralanan 7 yaşındaki Emine El İlevi, tedavisi için babası tarafından Adana Devlet Hastanesi'ne getirildi. Ancak iddiaya göre küçük kız tedavi edilmeden hastaneden gönderildi. Küçük kıza ise hastane bahçesinde 21 yaşındaki K.H. isimli bir hemşire yardım etti. Ancak yapılan incelemede 4 aydan beri hastanede dolaşan o kişinin hemşire olmadığı ortaya çıktı.

Eşi ve iki çocuğu Halep'teki bombardımanda ölen Ahmet El İlevi, 7 yaşındaki yaralı kızını da tedavi görmesi için Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü. İddiaya göre hastane yetkilileri 'çocuk genel cerrahı' olmadığını ileri sürerek, küçük kızı kabul etmedi. Saatlerde hastane bahçesinde yatan kıza ise bir hemşire yardım etti. Daha sonra baba kızını kucaklayarak onu başka bir hastaneye götürdü. Hastayı kabul etmeyen Adana Devlet Hastanesi hakkında da soruşturma başlatıldı.

ASLINDA HEMŞİRE DEĞİLMİŞ

Soruşturmayı yürüten ekip, küçük kıza yardım eden hemşireyi dinlemek istedi. Ancak yapılan araştırmada 4 aydır hastanede dolaşan K.H'nin aslında hemşire olmadığı ortaya çıktı. Polis, 'ünvan dolandırıcılığından' K.H.'yi gözaltına aldı. K.H. ifadesinde çocukluğundan beri hemşire olmak istediğini, bu yüzden kendisine bir hemşire kıyafeti alarak her gün hastaneye gidip insanlara yardım ettiğini anlattı. 4 aydır bu şekilde çalıştığını belirten K.H. kimseden bir şey almadığını söyledi.

Ameliyathanelerde bile görev yaptığı anlaşılan K.H.  "Kimse bana kimliğimi sormadı. Nereden geldiğimi araştırmadıkları için de rahatlıkla istediğim yere girip çıkıyordum. Personel ile aramız çok iyiydi. Amacım kimseye zarar vermek değildi" diye konuştu. K.H. ifadesinin ardından serbest barıkıldı.

Hastanede görev yapan personel de "Sürekli stajer gelip gidiyor. Biz o kadını da stajer hemşire sandık. Bu yüzden de kimliğini kontrol etmek aklımazı gelmedi" şeklinde savunma yaptı.