HDP'nin Balıkesir mitingi olaylı geçti. Miting öncesi üst araması konusunda bir gerginlik yaşandı. Daha sonra ise bir kadın konuşma yapan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı protesto etti. Demirtaş, protesto etmenin kadının hakkı olduğunu söyledi ve kadına nazik davranılmasını istedi. Miting sonrası ise olaylar çıktı. HDP karşıtı bir grup yürüyüşe geçince, polis iki grubun karşılaşmaması için biber gazı ile müdahale etti.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kuvayi Milliye Meydanı'nda halka sesleneceği miting öncesi olaylar çıktı. Miting için Balıkesir'in çeşitli ilçelerinden gelen HDP'li gruplardan bazı kişiler üzerlerinin aranmasını istemeyince tartışma yaşandı.

BEKLETMEYİN TEPKİSİ

Üst araması yaptıran HDP'liler ise aranmaya karşı çıkanlara, "Herkes sizi bekliyor" diyerek tepki gösterdi. Polis, olaylar büyümeden grubu sakinleştirdi.

"HANIMEFENDİYE NAZİK DAVRANIN"

Bir kadın, kürsüde partililere seslenen Demirtaş'ı protesto etti. Bunun üzerine HDP Lideri "Sakin arkadaşlar sakin. Protesto onun da hakkıdır. Düşüncelerini ifade etmek hanımefendinin de hakkıdır. Provokasyona gerek yok. Lütfen sakin olun. Hanımefendiye nazik davranılsın arkadaşlar. Onun da hakkı. Güvenlikçi, arkadaşlar lütfen hanımefendiye nazik davranılsın. Onun da hakkıdır saygı duyalım lütfen. Provokasyona gerek yok sakin. Mitingimize kaldığımız yerden devam ediyoruz" dedi.

"BİR GRUP YÜRÜYÜŞE GEÇTİ"

Mitingin ardından çoğu ilçelerden otobüslerle gelen partililerin gidişi esnasında bir grup aleyhte sloganlar atarak miting alanına doğru yürüyüşe geçti.

YOLLAR KAPATILDI

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı olaylarda iki grubun karşılaşmaması için Çevik Kuvvet yolları kapattı. Polis, grubun HDP'liler ile karşılaşmaması için biber gazı kullandı. Polisle zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı olaylar devam ediyor.