Afrin'de terör hedeflerine yönelik Zeytin Dalı harekatı devam ediyor. TSK şu ana kadar 1485 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bekovası köyüne Küçük Darmık Dağı'ndaki tünellerden sızmaya çalışan 13 terörist öldürüldü. Afrin'den gelen son fotoğraflarda teröristlerin sığınak girişlerini İHA'ların görmemesi için özellikle ağaç altlarına yapmaları dikkat çekti. Harekat kapsamında Afrin kırsalında ilerleyen komandolar, teröristlerden temizlenen bölgede PYD/PKK'lı bir teröristi yakaladı. 20 yaşlarındaki yaralı terörist, sorgulanmak üzere jandarma ekiplerine teslim edildi.

TERÖRİSTLER SIĞINAK GİRİŞLERİNİ BÖYLE GİZLİYOR

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarının terk edip kaçtıkları birçok barınak, sığınak ve beton mevzi de ele geçirildi. Bazı sığınakların girişlerinin gizlenme şekli ise dikkati çekti.

Teröristlerce kazılan sığınakların özellikle İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından tespitinin önlenmesi için girişlerinin ağaç altlarına yapıldığı belirlendi. Ayrıca bu sığınakların girişlerinin de naylon branda ile kapatılarak kamufle edilmek istendiği saptandı.

Terör örgütlerinden 10-12 Şubat tarihlerinde temizlenen bölgelerde, Ottawa Antlaşması ile kullanımı yasaklanan çok miktarda anti-personel mayını da bulundu. Tespiti zor olan anti-personel mayınları, bölgede yaşayan sivilleri tehdit ediyor.